Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Västtrafik skjuter upp lansering av ny biljett

Maria Björner Brauer.
Foto: EDDIE LÖTHMAN / VÄSTTRAFIK

Den 30 november skulle Västtrafiks nya flexbiljett bli tillgänglig för resenärerna. 

Men nu meddelar man att den lanseringen skjuts upp. 

– Flexbiljetten är tänkt att matcha resenärernas nya resmönster och behov, säger Maria Björner Brauer, enhetschef Försäljning och Marknad på Västtrafik.

Den sista november skulle bli den sista dagen där man som resenär skulle kunna få återbäring på enkelbiljetter. Tjänsten innebär att om man köper fyra enkelbiljetter inom sju dagar får man 20 procents återbäring på sitt nästa köp. 

I stället skulle den nya ”flexbiljetten” införas. En flexbiljett skulle kosta 620 kronor för en vuxen person och skulle innebära tio 24-timmarsbiljetter på 30 dagar. Den vanliga månadsbiljetten kostar 795 kronor. 

Ser nya resmönster 

Enligt Västtrafik skulle den nya biljetten vara attraktiv för resenärer som inte utnyttjar ett måndaskort till fullo. 

Men nu meddelar man i ett pressmeddelande att lanseringen av flexbiljetten skjuts upp och återbäringen blir därmed kvar ett tag till. 

Anledningen är återigen förändrade resemönster. 

– Flexbiljetten är tänkt att matcha resenärernas nya resmönster och behov. De har visat sig förändras snabbt de senaste månaderna. Därför behöver vi analysera flexbiljetten lite till, säger Maria Björner Brauer.

Se också: