Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Västtrafik svar efter nya restriktionerna

Nya restriktionerna: Allmänna råden som gäller där du bor
Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik.Foto: VÄSTTRAFIK
Västtrafik har en diskussion om huruvida man återigen ska göra återköp på periodkort.Foto: Lovisa Waldeck

Lokala restriktioner har införts i Västra Götaland med anledning av den ökande smittspridningen av covid-19.

Folkhälsomyndigheten uppmanar boende i regionen att undvika simhallar, gym, bibliotek, köpcentrum och liknande.

Nu diskuterar Västtrafik om man ska göra som i våras, att göra återköp av periodkort, men vill återkomma i frågan. 

För att försöka hejda smittspridningen i Västra Götaland infördes från och med torsdagen lokala restriktioner i regionen.

Dessutom uppmanades det återigen att undvika kollektivtrafiken, för Västtrafik betyder de nya restriktionerna inte så mycket ännu, men man följer situationen noggrant. 

– De nya restriktionerna omfattar inte kollektivtrafiken specifikt, man ska undvika olika platser som köpcentrum och liknande. I grund och botten är det samma för oss som under hela pandemin, man ska undvika onödiga resor i kollektivtrafiken, säger Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik. 

Västtrafik uppmanar fortsatt resenärer att gå eller cykla när det är möjligt. Under våren när pandemin slog till på allvar så tog företaget beslutet att betala tillbaka inköpta periodkort. 

Diskuterar återköp av periodkort 

Det är något som nu återigen diskuteras.

– Det är en fråga som vi diskuterar. Vi får återkomma med svar på den, för det är inte klart ännu hur vi kommer hantera det, säger Kristian Lans.

Kritik har också riktats mot Västtrafik om trängsel på ersättningsbussar, vilka nu trafikerar i stället för spårvagnar i Majorna där ett stort arbete pågår.

– Det är svårt att ersätta spårvagnstrafik med bussar då kapaciteten blir mycket mindre. Vi har förstärkt med så mycket bussar vi överhuvudtaget kan köra på den sträckan. Man kan också ta spårvagnen runt Majorna, det tar ju lite längre tid men då minskar vi på trängseln. Vi är medvetna om den situationen och gör allt vi kan för att det ska flyta på så bra som möjligt, säger Kristian Lans. 

 

Se också: 

Fulla flyg och tåg på höstlovet – trots corona