Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Västsveriges bästa campingplatser

Sveriges campingplatser har 15,6 miljoner gästnätter.Foto: COLOURBOX

Längtar du också efter att dra ut med tält, husbil eller husvagn?

Antalet gästnätter på svenska campingplatser har ökat rejält de senaste åren. För 2016 låg siffran på 15,6 miljoner.

Den del av landet som har flest campingnätter är Västra Götaland följt av Kalmar/Öland och Halland, enligt branschorganisationen Svensk camping.

Här är fyra femstjärniga campingplatser i Västsverige att ta sikte på i sommar.

LÄS MER: Barnens fem sommarfavoriter i Västsverige 

 

Daftö Resort, Strömstad

En boendeanläggning vid Kosterhavet cirka fem kilometer söder om Strömstad med plats för 650 husvagnar, husbilar och tält, och där det även finns stugor att hyra. 

Erbjuder en rad familjevänliga upplevelser som Äventyrsparken Daftöland, äventyrsgolf, ledarledda aktiviteter och här finns även fotbollsplan, badstrand och pool. Dessutom kan gästerna koppla av i wellnessavdelningen som har brygga med bastu och badtunna. På området finns flera restauranger och en matbutik.

Daftö Resort i StrömstadFoto: Daftö resort

LÄS MER: Stor guide – allt du behöver inför Lisebergsbesöket 

 

Kronocamping, Lidköping

Ligger vid Vänerns strand med en kvarts promenad till Lidköpings centrum. Här finns tomter för husvagn, husbil och tält, både med eller utan el, tv och VA. Du kan också hyra någon av campingens stugor.

På området finns bland annat grillplatser, restaurang, glasskafé och minilivs. Gästerna har också tillgång till äventyrsgolf, bubbelpool, bastu och gym. Du kan också hyra segway, hoverboard, cykel och trampbil.

Kronocamping i LidköpingFoto: Kronocamping Lidköping

LÄS MER: Åtta sommarklassiker du inte får missa i Göteborg 

 

Hafsten Resort, Uddevalla

Anläggningen ligger strax väster om Uddevalla med utsikt över hav och öar. Två stränder finns i direkt anslutning. Här finns både campingtomter och flera stugor att hyra. 

Butik, kafé, strandbar och restaurang finns inom området, liksom ett nybyggt poolområde med fyra pooler och vattenrutschbana. En rad aktiviteter erbjuds som bland annat kanotpadding, tennis, äventyrsgolv, klättervägg, zipline och ridning.

Hafsten camping resort i Uddevalla.Foto: HAFSTEN CAMPING RESORT

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Gothia Cup 2017 

 

Apelviken, Varberg

Campingplatsen ligger alldeles vid stranden cirka 1,5 kilometer söder om Varberg, i norra delen av Apelviken. Anläggningen har drygt 500 campingtomter, de flesta med el. Du kan också hyra lägenhet och stugor.

Här finns matbutik och tre servicehus, och även ett "tip-top" kök med diskmaskin. På området finns också två restauranger. Aktivitetsprogram hela sommaren med bland annat poolparty, skattjakt, filmkvällar och Äventyr med Barnklubben. Kurser i olika surfsporter erbjuds och du kan också boka badtunna.

Apelviken.se – camping i Varberg.Foto: Mikael Pilstrand

LÄS MER: Guide – semestra i skärgården