Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Västsvenske Jens, 36, är hotellmiljardärens kärlek

Petter Stordalen, Gunhild Stordalen, Emilie Stordalen och Jens Bredberg på öppningsfesten for Clarion Hotel The Hub i Oslo.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Emilie Stordalen är god för många miljarder.Foto: CHRISTER WAHLGREN

Jens Bredberg, 36, från Alingsås är miljardärsdottern Emilie Stordalens okände pojkvän.

Bredberg jobbar själv i Stordalen-koncernen och är marknadschef på hotellet The Thief i Oslo.

Hotellkungen Petter Stordalen hyllar sin dotters kärlek.

– Det här är han som ska säkra nästa generation, säger han om svensken och kallar honom för sin ”framtida svärson” i Verdens Gang

Det var för ett par veckor sedan som den norska tidningen Verdens Gang uppmärksammade att Petter Stordalens dotter Emilie, 27, kom till röda mattan på öppningen av Stordalens nya hotell The Hub tillsammans med en svensk man. 

Det visade sig att mannen var Jens Bredberg och Emilie bekräftade i norska medier att de var ett par.

– Det är lite kliché att jag hittade mig en inom företaget, sa hon till VG.

Född i Alingsås

Jens är född och uppvuxen i Alingsås men bor i Norge sedan 14 år tillbaka.

Han är marknadschef på Stordalens lyxhotell The Thief. 

Jens Bredberg är också aktiv som musiker och har kombinerat musiken med karriären i hotellbranschen. 

Jens Bredberg tillsammans med flickvännen Emilie samt Petter och Gunhild Stordalen.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/NTB SCANPIX/TT NYHETSBYRÅN

Hyllas av Petter Stordalen

Emilie Stordalen berättar för Verdens Gang att de två möttes för första gången redan för sju år sedan på just The Thief. Emilie studerade då utomlands, men var hemma över sommaren och passade på att arbeta på hotellet. Några år senare uppstod kärlek mellan de två.

Och hotellmagnaten Petter Stodalen inget mindre än tokhyllar sin dotters val av pojkvän.

– Det här är han som ska säkra nästa generation! Det finns stort tryck på Jens här. Jag har ju sagt att allt det bästa, utöver mina barn, har jag från Sverige: min hund, alla hotell och inte minst min framtida svärson, säger hotellkungen till Verdens Gang.

I januari i fjol skrev Petter Stordalen över sitt bolag Strawberry Holdings AS till sina barn. Tillgångarna värderades vid tillfället till motsvarande 25,7 miljarder kronor.

Petter Stordalen, Emilies far.Foto: ROBERT EKLUND/STELLA PICTURES

Han skrev då över 99,99 procent av sina aktier i Strawberry Holding i lika stora delar till tre nya investmentbolag som ägs av hans tre barn Emilie, Henrik och Jakob.

I intervjun i Verdens Gang svarade Emilie Stordalen så här på frågan om hur det känns att vara god för ”åtta miljarder”, hennes del av de cirka 25 miljarderna.

– Jag kan inte tänka så, det är ju företagets. Men jag känner mig ödmjuk och överväldigad på samma gång. Det är så stora värden att jag nästan inte kan ta in det. Stora värden är en sak, men det jag först och främst tänkte på vid överskrivandet var det stora och tunga ansvar vi har i förhållande till att vi ska vara så mycket mer än bara en hotellkedja.

Jens Bredberg bekräftar sin relation med Emilie Stordalen för GT, men tackar via sin hotellkedja Nordic Choices presschef Kenneth Hultgren nej till en intervju.