Västsvensk finansdirektör fast i stor bordellhärva

Publicerad

En västsvensk finansdirektör finns bland fem män som ertappats som sexköpare i en stor bordellhärva med rumänska kvinnor på Hisingen i Göteborg.

– Det här är de fem män som fastnat, de hade otur, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand som drivit utredningen.

Bordellen var inhyst i en vanlig hyreslägenhet på Hisingen.

De fem männen ska, enligt åklagaren, ha köpt sex av två unga rumänska kvinnor som annonserat ut sina tjänster på olika hemsidor på internet. 

Efter att ha fått kontakt med kvinnorna ska männen ha tagit sig ut till bordellen i en andrahandshyrd lägenhet i stadsdelen Brunnsbo, på Hisingen.

En bekant till de två unga kvinnorna dömdes i förra veckan för koppleri i samma utredning. 

Och verksamheten tros ha pågått sedan åtminstone januari 2015.

– De här fem männen har dykt upp under spaningens gång, säger åklagare Thomas Ahlstrand vid internationella åklagarkammaren i Göteborg och beskriver dem som personer som haft otur.

Finansdirektör åkte fast 

Då de dök up precis då polisen hade spaning på lägenheten i maj i år.

– Det här är de fem som fastnat. De har haft otur.

En av männen som har åkt åkte fast i samband med polisens ingripande är en västsvensk finansdirektör.

 

LÄS OCKSÅ: Kommunpolitiker dömd för sexköp

 

Polisen slog till mot bordellen den 30 maj i år. Utredningen visar att kvinnorna tjänat runt tiotusen kronor i veckan och att mycket av pengarna har skickats hem till Rumänien.

Den manlige bekante har också fått del av pengarna och dyra kläder av kvinnorna i gåva under tiden bordellen var verksam. Vid ett tillfälle fick han också en semesterresa till Hong Kong. 

Han dömdes den 2 augusti till två månaders fängelse och utvisning för koppleri. 

GT har sökt finansdirektören. 

Relaterade ämnen
Daniel Olsson
Daniel Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER