Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Västkustpärlans förvandling – från fiskeläge till mångmiljonvillor

Janne Josefsson tror att Åstol alltid kommer locka människor: ”Det är världens vackraste ö, tycker jag.”Foto: Lovisa Waldeck
Åstol är en bilfri ö. Hit går personfärja från Rönnäng en gång i timmen.Foto: Lovisa Waldeck
”Jag älskar den här ön, och huset, läget, havet och människorna”, säger Janne Josefsson. Han har spenderat mycket tid på ön, även utanför turistsäsongen.Foto: Lovisa Waldeck
Det var fisket som från början lockade människor till ön. Men nu är det mest fritidsbåtar som guppar längs bryggorna.Foto: Lovisa Waldeck

ÅSTOL. I det vita huset med utsikt över den lilla hamnen har han fått några av sina bästa idéer. 

Janne Josefsson har haft huset på skärgårdsön Åstol i nästan 30 år. Här har mörka siffror visat på avfolkning under flera år och arbetstillfällena är få. Samtidigt går villorna på ön för mångmiljonbelopp.

– Det är svårt för en normal inkomsttagare att köpa ett hus och bo här, tyvärr, säger Miriam Olsson, som bott på Åstol hela livet.

Expressen Premium

Black Friday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

”Helt underbar – jag fick lättare orgasm”

TEST: Bästa sexleksakerna att ge din partner – eller dig själv

Så många har corona där du bor – här ökar smittan mest

Sök på din kommun • Uppsala, Västerås och Helsingborg i toppen

Ny studie: Vanligaste symtomen på corona

Vanligaste symtomen på corona