Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Västkustpärlans förvandling – från fiskeläge till mångmiljonvillor

Janne Josefsson tror att Åstol alltid kommer locka människor: ”Det är världens vackraste ö, tycker jag.”Foto: Lovisa Waldeck
Åstol är en bilfri ö. Hit går personfärja från Rönnäng en gång i timmen.Foto: Lovisa Waldeck
”Jag älskar den här ön, och huset, läget, havet och människorna”, säger Janne Josefsson. Han har spenderat mycket tid på ön, även utanför turistsäsongen.Foto: Lovisa Waldeck
Det var fisket som från början lockade människor till ön. Men nu är det mest fritidsbåtar som guppar längs bryggorna.Foto: Lovisa Waldeck

ÅSTOL. I det vita huset med utsikt över den lilla hamnen har han fått några av sina bästa idéer. 

Janne Josefsson har haft huset på skärgårdsön Åstol i nästan 30 år. Här har mörka siffror visat på avfolkning under flera år och arbetstillfällena är få. Samtidigt går villorna på ön för mångmiljonbelopp.

– Det är svårt för en normal inkomsttagare att köpa ett hus och bo här, tyvärr, säger Miriam Olsson, som bott på Åstol hela livet.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Svenskarnas larm från Costa del Sol: ”Pengarna kommer ju inte in”

”Det blev ångestfyllt” • ”Otrolig smäll”

Experterna: 10 aktier du ska köpa och hålla hårt i

Aktieproffsens tips: ”Befäster sin comeback” • ”Dyr - men stark” • ”Personlig favorit”

Kändisarnas svartsjukedraman – med varandra

Raseri och otrohet • Gömde sig i garderob • ”Skogstokig”