Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Västkustpärlans förvandling – från fiskeläge till mångmiljonvillor

Janne Josefsson tror att Åstol alltid kommer locka människor: ”Det är världens vackraste ö, tycker jag.”Foto: Lovisa Waldeck
Åstol är en bilfri ö. Hit går personfärja från Rönnäng en gång i timmen.Foto: Lovisa Waldeck
”Jag älskar den här ön, och huset, läget, havet och människorna”, säger Janne Josefsson. Han har spenderat mycket tid på ön, även utanför turistsäsongen.Foto: Lovisa Waldeck
Det var fisket som från början lockade människor till ön. Men nu är det mest fritidsbåtar som guppar längs bryggorna.Foto: Lovisa Waldeck

ÅSTOL. I det vita huset med utsikt över den lilla hamnen har han fått några av sina bästa idéer. 

Janne Josefsson har haft huset på skärgårdsön Åstol i nästan 30 år. Här har mörka siffror visat på avfolkning under flera år och arbetstillfällena är få. Samtidigt går villorna på ön för mångmiljonbelopp.

– Det är svårt för en normal inkomsttagare att köpa ett hus och bo här, tyvärr, säger Miriam Olsson, som bott på Åstol hela livet.

Expressen Premium

Halloweenerbjudande: Läs Premium fritt året ut

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 31 december 2020. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “JA – GRATIS ÅRET UT” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

”Hans mamma ringde upp och grät av lycka”

Allsvenskans 20 bästa affärer – de senaste fem åren Därför är Isak INTE etta

Tidiga tecken på utmattning som du bör ta på allvar direkt

Symtomen som kommer smygande • Expertens råd om hur du bryter stresspiralen

Sol-och-vårarnas fula knep: ”De är duktiga på det de gör”

Liselott, 37, och Karin, 76, blev utsatta genom Tinder och Facebook