Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varningsskyltar ska få stopp på vandalisering

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Sedan Västtrafik lämnade över ansvaret för sina busskurer till Västfastigheter har 80 glasrutor förstörts i Skaraborg.

Ny testar Västfastigheter ett nytt knep för att stoppa vandaliseringen – skyltar som informerar om att det är olagligt, rapporterar P4 Skaraborg.

Sedan årsskiftet har Västfastigheter tagit över ansvaret från Västtrafik för glasrutorna, och de så kallade väderskydden hos busskurerna. 

Sedan dess har 80 glasrutor förstörts och tvingat bytas ut. Det har inneburit en kostnad på 62 000 kronor, rapporterar P4 Skaraborg.

– Det är 80 glas för mycket. Vi skulle ha sett att det är noll. Det är 62 000 kronor som vi hade kunnat försökt lägga på annat i stället, säger Västfastigheters enhetschef Patrik Skoglund till P4.

Nya knepet för att få stopp

Västfastigheter vill komma åt problemet och få stopp på vandaliseringen. För att göra det har de ett nytt knep – skyltar som varnar om att det är ett brott att vandalisera rutorna.

– Det är ett sätt att jobba proaktivt med information. Vi hoppas att de som gör skadegörelsen ska förstå att vi tar allvarligt på frågan och att vi polisanmäler all typ av skadegörelse som sker på alla våra busskurer, säger Patrik Skoglund till P4.

Han berättar även att de kommer att analysera skyltarna och se om det har skett någon utveckling i skadegörelsen och om den minskat. Han förklarar valet av skyltarna som ett enkelt sätt att kommunicera med.

– Det når ut och det är en direkt riktad information som finns. Därför tänker vi att skyltar är ett bra sätt att informera på, säger Patrik Skoglund till P4.