Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varningen: Par försökte locka in fyraåring i bil

Polisen i Halland bekräftar att de mottagit en anmälan om händelsen med den fyraåriga flickan
Foto: ROBERT BOMAN

Vid ett flertal tillfällen ska en liten bil med en man och en kvinna ha kört runt i Varberg och försökt locka in barn i bilen.

Det senaste iakttagelsen kommer från Svaneholm utanför Borås.

– Föräldrar tränar sina barn hemma i att skrika högt, säger en förälder i området.

Det var i fredags som en fyraårig flicka lekte i trädgården som en bil stannade längs Varbergsvägen. Enligt beskrivningar från flickan ska det ha suttit en kvinna i förarsätet och en man i baksätet. Dessa ska sedan ha försökt locka in henne i bilen. 

Nu har en polisanmälan upprättats.


LÄS OCKSÅ: Man stoppades med pojke på tåg – åtalas för barnvåldtäkt 


Men fredagens incident ska inte ha varit den första. Enligt uppgifter från grannar ska samma sak ha inträffat med jämna mellanrum under hösten. 

– Jag är orolig varje dag, våra barn är så utsatta. Att de inte ens kan leka i trädgården, detta hade redan gått för långt och nu har det ännu blivit värre i och med detta. 

– Min son får inte längre gå hem själv till kompisar, inte ens mitt på dagen. Min minsta brukar få somna i vagnen utanför, men nu kollar jag var femte minut för att jag är så rädd att någon ska komma och ta honom.


GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

"Det är sjuka människor" 

Nu har även skolan i området informerats. 

– De har blivit extra på tårna nu. Men jag vet inte vad man mer ska göra åt det här nu. Det är så frustrerande, säger en förälder. 

– Flera grannar tränar sina barn hemma i att skrika högt. Och vi uppmuntrar också till att om en bil stannar och någon försöker ta kontakt så ska de bara springa så snabbt de kan därifrån. Det är sjuka människor det handlar om.


LÄS OCKSÅ: Man våldtog flicka hundratals gånger 


Polisen i Borås bekräftar att de mottagit en anmälan om händelsen med den fyraåriga flickan och har tack vare henne kunnat få en god beskrivning av paret i bilen och bilens utseende.

I sociala medier cirkulerar en varning som delas flitigt för att informera föräldrar i och runt Varberg att vara uppmärksamma.