Polisen i Halland bekräftar att de mottagit en anmälan om händelsen med den fyraåriga flickan Foto: ROBERT BOMAN
Polisen i Halland bekräftar att de mottagit en anmälan om händelsen med den fyraåriga flickan Foto: ROBERT BOMAN

Varningen: Par försökte locka in fyraåring i bil

Publicerad

Vid ett flertal tillfällen ska en liten bil med en man och en kvinna ha kört runt i Varberg och försökt locka in barn i bilen.

Det senaste iakttagelsen kommer från Svaneholm utanför Borås.

– Föräldrar tränar sina barn hemma i att skrika högt, säger en förälder i området.

Det var i fredags som en fyraårig flicka lekte i trädgården som en bil stannade längs Varbergsvägen. Enligt beskrivningar från flickan ska det ha suttit en kvinna i förarsätet och en man i baksätet. Dessa ska sedan ha försökt locka in henne i bilen. 

Nu har en polisanmälan upprättats.

 

LÄS OCKSÅ: Man stoppades med pojke på tåg – åtalas för barnvåldtäkt 

 

Men fredagens incident ska inte ha varit den första. Enligt uppgifter från grannar ska samma sak ha inträffat med jämna mellanrum under hösten. 

– Jag är orolig varje dag, våra barn är så utsatta. Att de inte ens kan leka i trädgården, detta hade redan gått för långt och nu har det ännu blivit värre i och med detta. 

– Min son får inte längre gå hem själv till kompisar, inte ens mitt på dagen. Min minsta brukar få somna i vagnen utanför, men nu kollar jag var femte minut för att jag är så rädd att någon ska komma och ta honom.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

"Det är sjuka människor" 

Nu har även skolan i området informerats. 

– De har blivit extra på tårna nu. Men jag vet inte vad man mer ska göra åt det här nu. Det är så frustrerande, säger en förälder. 

– Flera grannar tränar sina barn hemma i att skrika högt. Och vi uppmuntrar också till att om en bil stannar och någon försöker ta kontakt så ska de bara springa så snabbt de kan därifrån. Det är sjuka människor det handlar om.

 

LÄS OCKSÅ: Man våldtog flicka hundratals gånger 

 

Polisen i Borås bekräftar att de mottagit en anmälan om händelsen med den fyraåriga flickan och har tack vare henne kunnat få en god beskrivning av paret i bilen och bilens utseende.

I sociala medier cirkulerar en varning som delas flitigt för att informera föräldrar i och runt Varberg att vara uppmärksamma.

Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER