Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svår halka – en person skadad

Efter en olycka på riksväg 44 har en person förts till sjukhusFoto: ROBERT BETZEHAG /RESCUE PHOTO

Under måndagsmorgonen är det halt på vägarna i Västsverige och flera olyckor har inträffat – bland annat i Uddevalla där en person fått föras till sjukhus.

– En kökrock, säger Andreas Elfström vid räddningstjänsten.

En bit norrut, i Tanum, körde en bil av vägen.

De två singelolyckorna har inträffat utanför Tanum och Västerlanda vid 06.25 respektive 06.45.

– Det är halt, så en bil gled av vägen, säger räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör om olyckan i Västerlanda. 

Ingen person skadades vid olyckan utanför Tanum.

– Vi skriver en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Tre bilar var inblandade i en trafikolycka på riksväg 44 i Uddevalla.

– Det är en kökrock. Det är halt, men jag vet inte om det är orsaken till olyckan, säger Andreas Elfström, inre befäl vid räddningstjänsten.

En person har förts till sjukhus. 

Halt väglag

Det Göteborgsbaserade vägklimatföretaget Klimator varnar för halt väglag på flera platser i Västsverige på måndagsmorgonen. 

Det handlar om bland annat Landvetter, Viskadalen, Kungälv, Göteborg, Trollhättan, Dalsland, Borås, Uddevalla och Norra Bohuslän.

Här kan du se en karta för vägläget där du bor.  

Detta är Klimator

Klimator är ett Göteborgsbaserat bolag som grundades av två forskare inom vägklimatologi för 20 år sedan.

I dag använder sig Klimator av avancerade modeller och artificiell intelligens för att ta fram pålitlig vägväderinformation, som levereras till bland annat globala biltillverkare, statliga trafikverk och vinterentreprenörer i syfte att göra vägarna säkrare och mer effektiva och därmed minska olyckor.

Väglagsprognoserna från Klimator är en kvalificerad uppskattning av kommande väglag som innehåller data från en mängd olika datakällor. Läsare bör därför vara medvetna om att vägunderlaget plötsligt kan ändras och varsam körning uppmanas alltid, med råd om att använda vinterdäck och hålla relevant avstånd.