Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bil har voltat flera varv på motorväg

Räddningstjänsten Storgöteborg ger sina bästa råd.
Under torsdagsmorgonen har dubbla olyckor inträffat på riksväg 44 mellan Uddevalla och Trollhättan.Foto: ROBERT BETZEHAG/RESCUE PHOTO

Under torsdagsmorgonen var det glashalt på många vägar i Västsverige, vilket orsakade flera olyckor.

Två av dem inträffade på riksväg 44, med kort mellanrum.

– Den ena är en singelolycka där bilen voltade ett par varv, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten. 

Under torsdagsmorgonen och tidiga förmiddagen var det ett stort antal olyckor på de västsvenska vägarna. Den första inträffade vid sjusnåret, på Skogomevägen på Hisingen där en bil körde av vägen.

– Det är väldigt halt på platsen, jag har pratat med Trafikverket som säger att de har varit ute med saltbilen, men det är ändå halt, sa Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.   

Olyckor skedde också i bland annat Lilla Edet, på Tjörn och i Gårdsten. På den sistnämnda platsen var det två personbilar och en lastbil som krockade.

– Det är väldigt halt på flera av platserna, men det ska inte vara några allvarligare personskador, konstaterade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.  

Räddningstjänsten hade mycket att göra under morgonen när bilar kört av vägarna.

– Det har varit lite varstans, sa Kalle Kivistu, på räddningstjänsten i Storgöteborg.

En bil körde i diket på Tjörn där det var väldigt halt på torsdagsmorgonen.Foto: Mikael Berglund/Nyheter STO

Bil voltade flera varv 

På riksväg 44 mellan Trollhättan och Uddevalla ägde två olyckor rum i närheten av varandra, en i vardera riktningen. En person fördes till sjukhus.

– De är relaterade till halkan, den första olyckan var en krock mellan en personbil och en lastbil och den andra en singelolycka där bilen voltade flera varv, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten Norra Älvsborg. 

Olyckorna var runt 10-tiden på torsdagsmorgonen och därefter rullade trafiken på som vanligt igen.

– Trafikverket vet ju om situationen nu och nu har det säkert tinat. Det var under morgontimmarna där när det klarnade upp och var blött som det blev halkfläckar. Väg 44 rullar på som vanligt, säger Håkan Axelsson, styrkeledare vid räddningstjänsten Uddevalla vid 10-tiden.

Kollektivtrafiken påverkades

Även kollektivtrafiken påverkades av halkan. I Strömstad fick ett antal busslinjer ställas in med anledning av det hala väglaget. Det gällde linjerna 882, 891, 893, 895 961, 962, 963, 964, 965, 967, 966, 967, 968.

I Göteborg var dessutom 73A och 73B inställda mellan Angered centrum och Gårdsten centrum av samma anledning. 

Här kan du se en karta för vägläget där du bor.