Att det är just är Meet som tagit hem det världsunika köttet är kanske inte så konstigt. Grillrestaurangen är specialiserad på kött och har blivit nominerad till bästa köttkrog i Sverige två år i rad.
– Vi hamnade på femte plats bägge gångerna. Enda krogen utanför Stockholm, säger Jarno Soikelli stolt.
Släppte 24 djur
Fast just Kobebiff har han haft svårt att få tag på.
– Det serverades länge enbart i Japan. Men nu har de släppt 24 djur till Europa. Vi har tagit in 4,5 kilo.
Vad är det då med just Kobebiffen som gör det värt för restauranggästen att betala tusen kronor för 100 gram kött?
Nötig smak
– Det insprängda fettet ger en väldigt fin nötig smak. Sen smälter fettet redan vid 25 grader, vilket gör att kunden kan äta den rödare. I Japan äter många den till och med rå, doppad i lite wasabi eller soja. Fettet smälter ju i munnen. Men den som inte tycker om fett ska inte välja den här typen av kött, säger Jarno Soikelli.
Hans restaurang började servera Kobebiff i helgen.
Grillade första biffarna
– Nu grillade vi den. Det går förstås lika bra att steka i en gjutjärnspanna. Men jag funderar på att också göra en förrätt med lite mindre kött för den som vill pröva på, säger köksmästaren.
Vad händer om ni inte säljer allt köttet?
– Då får väl äta personalen äta upp det, skrattar Jarno.
Någon Kobebiff till middag hemma blir det däremot inte för köksmästare på Meet.
– Nej, så bra tjänar inte vi kockar.