Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vårens första bakslag: Snöfall väntar i väst

Efter värmerekordet – riktigt soligt och milt
Foto: Jessica Gow / TT / TT NYHETSBYRÅN
På torsdag och på måndag i nästa vecka kan snön falla i olika delar av Västsverige.
Foto: ULF PALM/ TT / TT NYHETSBYRÅN

Den meterologiska våren har gjort sitt intåg i Västsverige och under veckan blir det till stora delar fint och soligt väder.

Men på torsdag kan det falla snö i de östra delarna av Västergötland och på måndag är det stor risk för snö i Västsverige.

– Bakslaget är ett faktum, det kommer ju snö men inte överallt, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm.   

Solen som lyst över Västsverige i helgen stannar kvar – åtminstone ett par dagar. Från och med den 18 och 19 februari är det vår i Västsverige och när det blivit meterologisk vår kan det inte vara något annat, men vintervädret kan ändå göra ett återtåg.

– Det ser faktiskt ganska bra ut de närmsta dagarna, nu kommer vi ligga på en åtta, nio grader plusgrader. Lokalt kan det bli även högre. På onsdag kommer det mer moln vilket kan hålla nere temperaturen en del men det blir ändå runt fem grader. Och på på kvällen blir det minusgrader eller enstaka plusgrader, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm och fortsätter:

– Man får nog räkna med att det är dimmigt eller disigt på morgnarna, det lättar inte precis överallt på dagarna. 

Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Vintervädret gör ett återtåg 

Och vintervädret kommer att göra ett återtåg, på torsdagen kan det komma snö i de östra delarna av Västergötland, i Göteborg och längs kusten verkar snön falla om en vecka.

– Bakslaget är ett faktum, det kommer ju snö men inte överallt, säger Lasse Rydqvist.

Från torsdagen och över helgen kommer det vara kallare luft i området kring Göteborg men ändå klart och goda solchanser. 

– På torsdag kommer kall och torr luft, det blir soligt på både torsdag och fredag och lördag ser okej ut. Kallare luft avancerar över Norrland, sen kommer det ändå bli säkert kallare än normalt i Sydsverige men det är inget som sticker ut. Det är ganska vanligt i februari och mars. 

Se också: 

Här är stormarna som lamslagit Västsverige