Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Värdshus i världsklass

Brännebrona värdshus kan bli k-märkt. Chefredaktör för Riksettan, Jörgen Persson tycker det är viktigt att fler moderna hus blir k-märkta.

För att få en byggnadsminnesförklaring krävs det enligt lagen att byggnaden ska vara "synnerligen märklig". Den beskrivningen tycker, Jörgen Persson stämmer in på Brännebrona värdshus.

 - Det behöver inte vara vackert för att bli intressant. Jag tycker det är ett roligt och väldigt speciellt hus, säger Jörgen Persson om värdshuset som började byggas 1961.


Väntar på svar

 Eva Björkman på kulturmiljöenheten har bett Västergötlands museum om ett yttrande.

 - Det är intressant och inte alls omöjligt att huset får en byggnadsminnesförklaring. Beroende på svaret från museet så går vi vidare med det, säger Eva  Björkman.


Renovering pågår

 Hur lång tid det kan ta innan beslutet är taget kan Eva Björkman inte svara på. De förväntar sig svar från Västergötlands museum i mitten på november.

 De nya ägarna är också intresserade och restaurerar värdshuset så det ska bli så likt originalet som möjligt. De började med renoveringen i våras.

 - Jag ler för mig själv varje gång jag åker förbi det, det är verkligen ett roligt hus, säger Jörgen Persson.