Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värdshus i världsklass

Brännebrona värdshus kan bli k-märkt. Chefredaktör för Riksettan, Jörgen Persson tycker det är viktigt att fler moderna hus blir k-märkta.
För att få en byggnadsminnesförklaring krävs det enligt lagen att byggnaden ska vara "synnerligen märklig". Den beskrivningen tycker, Jörgen Persson stämmer in på Brännebrona värdshus.
- Det behöver inte vara vackert för att bli intressant. Jag tycker det är ett roligt och väldigt speciellt hus, säger Jörgen Persson om värdshuset som började byggas 1961.

Väntar på svar
Eva Björkman på kulturmiljöenheten har bett Västergötlands museum om ett yttrande.
- Det är intressant och inte alls omöjligt att huset får en byggnadsminnesförklaring. Beroende på svaret från museet så går vi vidare med det, säger Eva Björkman.

Renovering pågår
Hur lång tid det kan ta innan beslutet är taget kan Eva Björkman inte svara på. De förväntar sig svar från Västergötlands museum i mitten på november.
De nya ägarna är också intresserade och restaurerar värdshuset så det ska bli så likt originalet som möjligt. De började med renoveringen i våras.
- Jag ler för mig själv varje gång jag åker förbi det, det är verkligen ett roligt hus, säger Jörgen Persson.