Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vårdanställd ska ha filmat obduktioner

Sahlgrenska.Foto: CSABA BENE PERLENBERG

En vårdanställd i Göteborg ska ha filmat obduktioner och sedan lagt ut materialet på sociala medier, enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Medarbetaren stängdes av utan lön när uppgifterna nådde en enhetschef – och har senare avskedats.

Enligt anmälan, som Nyhetsbyrån Siren tagit fram, handlar det bland annat om en film med ”makabra innehåll som visar på öppen kropp och skalle”.

Det är Sahlgrenska som beslutat om avstängningen.

Historien uppdagades i somras. Enhetschefen nåddes då av information av en medarbetare om att ”Någon annan medarbetare ev. har filmat eller tagit kort under en obduktion. Medarbetaren vet inte om det stämmer eller inte.

Har avskedats

Misstankarna rörde snart att personen både ska ha tagit filmer och bilder under en obduktion.  En medarbetare hörde igen av sig till chefen och upplyste om att bilderna publicerats i sociala medier, bland annat via Snapchat.

Personen som påstods stå bakom det hela kallades in på ett möte där det direkt bestämdes att denna stängdes av från sin tjänst utan lön. Sedermera har personen avskedats.

Arbetsgivaren har tagit del av en del av materialet, dock inte filmen.