Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vårdpersonal covidsjuka efter gemensam krogkväll

Larmet: Här drabbas allt fler barn av corona
Sista veckan i juli tvingades Kungälvs sjukhus stänga nio vårdplatser eftersom personal på sjukhuset smittats av covid-19. Arkivbild.Foto: HENRIK JANSSON
Enligt sjukhuset ska personal smittats efter en gemensam utekväll. Arkivbild.Foto: Shutterstock

I slutet av juli tvingades Kungälvs sjukhus stänga nio vårdplatser på en avdelning efter att flera i personalen smittats av coronaviruset under en gemensam utekväll, rapporterar Kungälvs-Posten.

– Personalen hade träffats på lokal på sin lediga tid och några dagar senare började de få symtom, säger chefläkare Anders Edebo till tidningen.

Virussmittan upptäcktes några dagar efter utekvällen då några började känna av symptom som kan kopplas till coronaviruset.

– De som varit med provtogs och av tretton provtagna visade sig fem vara smittade. Det var inte så illa som först befarades, men i väntan på provsvaren fanns inte tillräckligt med personal och man tvingades stänga nio platser. Alla patienter på avdelningen informerades och ingen av dem blev smittad, säger Anders Edebo till tidnigen.

”Lätt att vara efterklok”

Vårdplatserna ska ha varit stängda mellan 28 och 31 juli, enligt Anders Edebo ska vården dock inte ha påverkats då fanns vårdplatser lediga under perioden.

– Det är lätt att vara efterklok i en sån här situation, och det är klart att det vore bäst om alla följde rekommendationer om hur man ska umgås. Det är lätt hänt att få med sig smitta när man är ute, det kan räcka med att någon tar i ett dörrhandtag som inte har spritats och så är spridningen i gång. Det viktigaste är att inga patienter drabbades, säger han till Kungälvs-Posten.

Under fredagen ska det ha funnits omkring tio covidpatienter på sjukhuset, ingen av dem ska ha behövt IVA-vård, enligt Anders Edebo.

Tre scenarier: Så kommer corona spridas i höst