Vårdaren utnyttjade kvinnorna sexuellt

Den 55-årige vårdaren dömdes på onsdagen för att ha våldtagit, sexuellt utnyttjat och sexuellt ofredat två kvinnor på ett gruppboende i Borås. 

Han ska nu avtjäna över två år i fängelse.

Tingsrätten i Borås dömde mannen till två år och sex månaders fängelse för våldtäkt, sexuellt utnyttjande och sexuellt ofredande. Han ska även betala 190 000 respektive 12 000 kronor i skadestånd till kvinnorna. 

Hundratal våldtäkter

 Kvinnorna som är i dryga 20-årsåldern är båda utvecklingsstörda. En av kvinnorna har han vid ett hundratal tillfällen våldtagit på nätterna mellan år 2005-2007. Hon har även blivit tvingad att onanera åt honom på toaletten. På grund av rädsla tog det lång tid innan hon vågade berätta om de grova övergreppen.

 Den andra kvinnan har han sexuellt ofredat genom att bland annat kyssa henne och smeka henne kring underlivet.

Nekar till brott

 Mannen, som i flera år har arbetat inom vården, var även åtalad för att ha sexuellt ofredat ytterligare en kvinna på gruppboendet. Men på denna punkt valde rätten att fria honom helt.

 Mannen fick sparken från sitt jobb redan efter polisanmälningarna. Han har hela tiden nekat till samtliga brott och säger att det är rena påhitt från kvinnornas sida.