Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vårdanställda i regionen får julbonus på 1 500 kr

Professorn om äldres situation udner pandemin.
Johnny Magnusson (M) är regionstyrelsens ordförande.
Foto: CATHARINA FYRBERG
Alla anställda i Västra Götalandsregionen kommer få en julbonus på 1 500 kronor.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Alla anställda i Västra Götalandsregionen kommer få en julbonus på 1 500 kronor, har regionstyrelsen beslutat.

– Personalen i Västra Götalandsregionen har gjort och gör en enorm insats under detta pandemiår, säger regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M) i en kommentar.

I ett pressmeddelande konstateras bland annat:

Medarbetare har fått slita hårt, många har fått göra åtskilliga övertidstimmar, skjuta på ledigheter och på andra sätt fått kämpa under detta pandemiår. Och än är det långt ifrån över.”

Samtliga medarbetare i regionen – däribland vårdanställda – kommer nu få en julbonus på 1 500 kronor utbetald.

”Har gjort en enorm insats”

– Personalen i Västra Götalandsregionen har gjort och gör en enorm insats under detta pandemiår. Vi vill därför från regionstyrelsens sida tacka alla medarbetare för det slit och det engagemang de visat genom att dela ut en julbonus och då till samtliga anställda i Västra Götalandsregionen, säger regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M) i en kommentar.

I pressmeddelandet framhålls personalens hårda slit bland annat inom vården och kollektivtrafiken, men också inom all samhällsservice som ingår i regionens verksamhet.

Experterna om viruset.