Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varberg energi varnar för falsk medarbetare

Boende i Varberg har råkat ut för en person som uppger sig komma från Varberg Energi. Foto: HANNA BRUNLÖF

Under tisdagen blev ett antal personer uppringda av en person som utgav sig att ringa från Varberg Energi och skulle kontrollera el och faktura.

Bolaget har nu gått ut med en varning på sin hemsida och Facebook-sida.

– Vi vill uppmärksamma detta så ingen person tror att de kommer från oss, säger Madeleine Dragstedt, affärsområdeschef för marknad och energihandel. 

Det var under tisdagen som Varberg Energi började få samtal till sin kundtjänst om en person som ringde runt.

– Kundtjänsten blev kontaktad av boende i Varberg som hade fått påringning hemma om en person som uppgav att denne ringde från Varberg Energi och de upplevde den här personen som lite påträngande, säger Madeleine Dragstedt, affärsområdeschef för marknad och energihandel på Varbergs Energi.

”Personen utger sig för att jobba på Varberg Energi och vill komma in för att kontrollera elen och fakturan. Vi vill vara tydliga med att denna person inte har någon koppling till Varberg Energi” skriver de i sitt inlägg på Facebook. 

Har gått ut med en varning

Personen ringde inte alls från bolaget och Varberg Energi fick dementera för de som ringde att det var ett samtal från dem.

– Vi valde att gå ut med information på vår hemsida och Facebook för att uppmärksamma så ingen person tror att de kommer fån oss, säger säger Madeleine Dragstedt och fortsätter: 

– Samtalen som kom in var med ganska korta mellanrum.

https://www.facebook.com/VarbergEnergi/posts/2537280373030915?__xts__[0]=68.ARDrmKL1xmT3fuCcwrtZTXLeC0jl3F_12_G9ARPqK90kyyHyln6wvRInaEK08C0Cw0dmNtrDcS7qAmfVhh1Y7m456bp3r-bPcZBu9zTa43KRFPnXqsYdiqdYDOPS6pc35_hiTNO4EddjvuXBNaqIRubvKWe3dEWr3OyYq3Nmw4cndmOnKsJ9xm6lExAd-PRbRxbs7NpHp5yl9-kxoNEcfWbeisBtEZcCiOs9c6Iqv4WIa4ahTv7WpWZp4zfNuRsCijov9MB_6XUdN6psOz7-WkJkTwDT0gPwbZ8kYsDK43BYGoMJaZSt1plGhDfWFdAztXvv5tIpoO0yIV7CwDHREw&__tn__=-R

Om Varberg Energi behöver göra hembesök skickas det alltid ut brev med information till den boende först. 

Uppmanar drabbade att polisanmäla 

Dessutom har de kläder med bolagets logga och ska alltid kunna visa sin legitimation.

”Vårt råd är att inte släppa in någon som du inte vet vem det är och att alltid be om att få se legitimation. Medarbetare från Varberg Energi bär alltid kläder med företagets logotype och kan alltid legitimera sig.” skriver företaget.

”Vi vill även uppmana till att göra en polisanmälan om man har blivit utsatt.” skriver Varberg Energi vidare i inlägget.

Men själva har företaget inte gjort någon anmälan, enligt Madeleine Dragstedt.

– Vi har inte gjort någon, men jag vet inte om någon som fick besök har gjort det, säger hon,