Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vår krog och bar-man gripen efter polisjakt

Dådet på Vår krog och bar i Biskopsgården beskrevs som en massaker. Foto: ÖVERVAKNINGSKAMERA
Händelsen skakade Göteborg. Foto: ROBIN ARON

Den 22-årige mannen dömdes för delaktighet i massakern på Vår krog och bar 2015, men släpptes fri i fjol.

Nu har han häktats för grovt vapenbrott efter en polisjakt i Stockholm.

– Han greps när han försökte fly från platsen, säger polisutredaren Mona Kaati till Nyhetsbyrån Siren

Händelsen ägde rum på Kungsgatan i Stockholm i måndags. 

Tre personer kunde gripas som misstänkta för grovt vapenbrott efter att en man, enligt polisen, kastat ut en pistol från en bil.

En av männen som greps dömdes i hovrätten till fem års fängelse för bland annat medhjälp till mord och medhjälp till mordförsök i samband med skjutningarna på Vår krog och bar i Biskopsgården 2015. Två personer dödades och ytterligare åtta personer skadades när två maskerade personer, beväpnade med automatvapen, stormade restaurangen och sköt urskiljningslöst.

Mannen frigavs villkorligt från fängelset förra sommaren. Han blev därmed den förste av gärningsmännen i fallet som släpptes. 

Misstänkt för nya brott

Men nu är han alltså på nytt misstänkt för brott. Han sitter häktad för grovt vapenbrott. Mannen förnekar brott och motsatte sig häktningen.

Fem personer var huvudåtalade och dömdes till fängelse för inblandning i dådet på Vår krog och bar, en händelse som beskrivits som en massaker. Straffen varierade från fem års fängelse till livstids fängelse. Vem som höll i vapnen kunde aldrig fastställas, varför hovrätten till skillnad från tingsrätten dömde männen för medhjälp till mord i stället för mord. Ytterligare två personer dömdes i hovrätten för sin inblandning, medan en tredje friades.

Åtal i vapenmålet ska vara väckt den 26 juni, enligt häktningsprotokollet.