Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Väpnat rån mot Ica-butik – två flydde

Tre gärningsmän har utfört ett väpnat rån mot en Ica-butik i Kristinehamn, uppger polisen.

En av gärningsmännen uppges ha gripits av allmänheten.

Ytterligare två är på fri fot.

Larmet om rånet kom 16.16 på fredagseftermiddagen.

Det är oklart vilken typ av vapen som ska ha använts, men det rör sig alltså om ett väpnat rån.

– Det är sådana grejer som vi ska spara till förhören. De är inget vi vill kommunicera i nuläget, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson vid Värmlandspolisen.

Ambulans har kallats till platsen då en person svimmade i samband med rånet. I övrigt finns det inga uppgifter om skador.

De två gärningsmän som lyckades fly ska sedan ha försvunnit i platsen från en bil. Vilken färdriktning personerna tog är okänt. Enligt polisen finns det även uppgifter om ett annat fordon som iakttagits och kan ha samband med rånet.

Polisen vill ha tips

Det finns även ytterligare uppgifter som säger att personerna tvärtom ska ha försvunnit till fots, men polisen är framför allt intresserade av tips gällande de två bilarna

– Som jag bedömer det nu kan det vara en blandning. Det finns uppgifter som gör gällande att en eller möjligen två bilar lämnat platsen i snabb fart i anslutning till att brottet begås. Sedan finns det uppgifter om att två personer flytt till fots. Jag finner det inte otroligt att  alla iakttagelser kan ha samband med rånet, Vi låser inte fast oss vid någon av teorierna men är fortsatt intresserade av uppgifter om fordon eller personer, säger Tommy Lindh

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!