Polishuset i Karlskoga. Foto: Anna-Lena BergqvistPolishuset i Karlskoga. Foto: Anna-Lena Bergqvist
Polishuset i Karlskoga. Foto: Anna-Lena Bergqvist
Inbrottet skedde i samhället Rosensjö.Inbrottet skedde i samhället Rosensjö.
Inbrottet skedde i samhället Rosensjö.

Vapentjuvar jagas av polis – utfärdar larm

Publicerad

Polisen gick på lördagskvällen ut med ett massivt zonlarm efter att ett stort vapenskåp har stulits vid ett villainbrott i Värmland.

– Det ska vara sex vapen. Hagel- och kulgevär, säger Ronny Brattström vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Jakten efter vapentjuvarna pågår fortfarande på söndagen. Polisen ska genomföra en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Inbrottet skedde i ett samhälle norr om Karlskoga under lördagen.

Vid stölden ska flera jaktvapen ha stulits.

– Vi har haft ett inbrott i en bostad där man tillgrep ett helt vapenskåp innehållandes kompletta vapen. Där av har vi skickat ut ett zonlarm till angränsade län med beteckningar på de vapen som förvarades i det här skåpet. Det handlar om jaktvapen, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Inbrottet har skett i det lilla samhället Rosensjö strax norr om Karlskoga i Värmland.

"Kompletta vapen"

Larmet om inbrottet nådde polisen vid 18.20-tiden på lördagen.

– Familjen som bor i den här villan hade bara varit ute i någon timme när de kom hem och upptäckte inbrottet, säger Lotta Lindblad.

Polisen har nu inlett en brottsplatsundersökning vid bostaden. Man ska också hålla förhör med de boende i området. Något signalement på de misstänkta gärningsmännen eller något fordon har polisen inte i nuläget.

– Det ligger bara några fåtal hus i närheten av den här villan. Vi jobbar med vår brottsplatsundersökning och med att försöka höra personer som eventuellt kan ha varit hemma och som kan ha sett någonting, säger Lotta Lindblad.

Hur allvarlig är den här vapenstölden?

– För mig är alla brott allvarliga men i och med att det handlar om kompletta vapen så är det ju allvarligt och det är därför vi har gått ut med det här zonlarmet, säger Lotta Lindblad.

Hagel- och kulgevär

Zonlarmet efter vapentjuvarna gäller i Södermanland, Östergötland, Västra Götaland, Värmland, Västmanland, Dalarna och Örebro län.

Enligt Ronny Brattström som arbetar som vakthavande befäl vid polisen i Värmland ska det handla om totalt sex vapen som har stulits i vapenskåpet.

– Det ska vara sex vapen. Hagel- och kulgevär, säger Ronny Brattström.

På söndagsförmiddagen har fortfarande inga gärningsmän gripits. Polisen vill ha tips från allmänheten och uppmanar den som sett något att ringa tipstelefonen på nummer 114 14.

– I dag jobbbar våra tekniker med en brottsplatsundersökning, säger Lotta Lindblad på söndagen.

– Vi hoppas få fram nya spår.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER