Det var efter midnatt under natten till söndagen som polisen larmades till industrivägen i Nol. Detta efter att en väktare larmat om en bilist som levde rövare i området. Foto: Christer GrändevikDet var efter midnatt under natten till söndagen som polisen larmades till industrivägen i Nol. Detta efter att en väktare larmat om en bilist som levde rövare i området. Foto: Christer Grändevik
Det var efter midnatt under natten till söndagen som polisen larmades till industrivägen i Nol. Detta efter att en väktare larmat om en bilist som levde rövare i området.  Foto: Christer Grändevik
– Föraren av bilen har rivit ner både det ena och det andra. När vi kom fram till platsen var bilen i gång, men det fanns inga personer i den, säger polisens presstalesman Peter Adlersson. Foto: Christer Grändevik– Föraren av bilen har rivit ner både det ena och det andra. När vi kom fram till platsen var bilen i gång, men det fanns inga personer i den, säger polisens presstalesman Peter Adlersson. Foto: Christer Grändevik
– Föraren av bilen har rivit ner både det ena och det andra. När vi kom fram till platsen var bilen i gång, men det fanns inga personer i den, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.  Foto: Christer Grändevik

Vansinnesfärden slutade i trappa

Publicerad

Efter att ha kört på en väktare och smitit från platsen avslutades vansinnesfärden i en trappa – där bilen kilades fast.

– Föraren av bilen har rivit ner både det ena och det andra. När vi kom fram till platsen var bilen i gång, men det fanns inga personer i den, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Det var efter midnatt under natten till söndagen som polisen larmades till industrivägen i Nol. Detta efter att en väktare larmat om en bilist som levde rövare i området.

– Föraren hade kört ner en grind och sladdade runt på området och när väktaren skulle säga till valde bilföraren att köra rakt in i väktarens bil, säger Adlersson.

Därefter tog den misstänkte till flykten. Men det skulle inte dröja allt för länge innan bilföraren skulle hamna i knipa igen. En knipa som skulle leda till att nästa flykt fick ske till fots.

– Lite senare får vi larm från Nödinge där en bil står på tomgång i en trappa. Den har kört in på ett område och bilen är fastkilad utanför ett församlingshem, säger Adlersson.

Flydde från platsen

Den person eller de personer som befunnit sig i bilen hade då tagit till flykten. Bilen däremot var fortfarande i gång.

Efter sig lämnades, förutom en fastkilad bil, en nedkörd lyktstolpe och en sargad grind och däckspår på ställen där däckspår sannerligen inte ska vara.

Enligt ett vittne på platsen ska det också ligga bildelar runtomkring i området.

– Sen har nog någon försökt att få loss bilen, för det var en del tampar bakom, men den verkade sitta fast riktigt ordentligt.

Bilen fick bärgas från platsen och föraren misstänks för smitning – inte minst då föraren körde rakt in i väktaren bara en stund innan vansinnesfärden avslutades.

Polisen har inte gripit någon.

Då och då inträffar liknande händelser och ibland lyckas polisen få tag i bilmarodörerna.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER