Minnesstund för Elin Krantz i Falköping. Foto: Johan Främst, privat
Minnesstund för Elin Krantz i Falköping. Foto: Johan Främst, privat

Vännerna samlades för att hedra Elin

Publicerad
Uppdaterad
Hundratals människor kom på torsdagkvällen till Mössebergs kyrka i Falköping för att hedra Elin Krantzs minne.
- Det är så fruktansvärt. Jag kan inte föreställa mig vad familjen går igenom, säger Jenny Crona som är en av de som deltog i minnesstunden.
Trots att minnesstunden inte började förrän klockan 19 började folk som ville hedra Elins minne strömma till kyrkan långt innan utsatt tid. Lagom till att minnsestunden började var alla 160 platser i kyrkan fullsatta och många människor grät öppet.
Två av de som kom till kyrkan var Anna Hårdh, 23, och Jenny Crona, 24.
- Jag är jobbarkompis med Emelie, Elins syster. Jag kände inte Elin men är här för Emelies skulle för att visa att vi finns och bryr oss. Det är så fruktansvärt och jag kan inte föreställa mig vad familjen går igenom säger hon.

"Finns inte ord"

Hennes vän Anna är också tagen av stunden.
- Det finns inte ord, det går inte att beskriva vad vi kände när vi hörde vad som hänt. Det är så ofattbart hemskt, säger hon.
Prästen i Mössebergs kyrka, Knut Svenning, understryker vikten av att samlas i svåra stunder.
- Det är viktigt att se att man inte är ensam. Det är en styrka att upptäcka att det inte bara handlar om en själv och då blir det också en motkraft till mörkret. Ensam är inte stark, säger Knut Svenning.
Jan Sprangers
Jan Sprangers

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER