Frida Reis och Carl Blomberg är vänner till svårt skadade Marcus Millberg och var de som startade en insamling för att få hem honom från Thailand. Nu har de nått sitt mål. Foto: PrivatFrida Reis och Carl Blomberg är vänner till svårt skadade Marcus Millberg och var de som startade en insamling för att få hem honom från Thailand. Nu har de nått sitt mål. Foto: Privat
Frida Reis och Carl Blomberg är vänner till svårt skadade Marcus Millberg och var de som startade en insamling för att få hem honom från Thailand. Nu har de nått sitt mål. Foto: Privat
Marcus Millberg skadades allvarligt vid en mopedolycka i Thailand. Foto: PrivatMarcus Millberg skadades allvarligt vid en mopedolycka i Thailand. Foto: Privat
Marcus Millberg skadades allvarligt vid en mopedolycka i Thailand. Foto: Privat

Vännerna samlade in en miljon till Marcus

Publicerad

För en vecka startade Frida Reis och hennes pojkvän Carl Blomberg i Borås en insamling till vännen Marcus Millberg som ligger svårt skadad i Thailand efter en mopedolycka.

Nu har insamlingen nått över en miljon kronor.

– Det är svårt att ta in allt det fina. Det är så mycket, säger Frida.

Frida och Marcus Millberg tillhör samma kompisgäng sedan många år tillbaka och hon lärde känna Marcus genom sin pojkvän Carl Blomberg, som har känt Marcus ännu längre.

– Vi umgicks väldigt mycket och vi gjorde festivaler på sommaren, berättar Frida. Vi var som vårt lilla Boråsgäng. Vi hängde varje helg, allihop. Men nu det senaste har Marcus varit mycket i Thailand även om han varit hemma emellanåt. Vi har ju träffat honom när han kommit hem eller så har vi träffat honom i Thailand. Vi har varit där tre gånger.

Kände oss väldigt hjälplösa

Olyckan berörde Frida och de andra i gänget väldigt mycket och Frida och hennes pojkvän diskuterade vad som kunde göras.

– Vi fick reda på olyckan i onsdags i förra veckan, säger Frida. Vi fick reda på det via en annan kompis, som står honom väldigt nära. Vi gick och tänkte och vi kände oss väldigt hjälplösa.

Det enda de kom fram till hur de kunde hjälpa till var att samla in pengar till familjen.

– Vi trodde ju aldrig att det skulle gå så här fort, säger hon. Vi trodde att vi kanske skulle få ihop några tusen kronor bland de närmaste vännerna. Men det spred sig så otroligt bland folk som inte ens kände honom. Det har varit sån respons från alla människor. Det är svårt att ta in allt det fina. Det är så mycket!

För Fridas och Carls del är det nu slutinsamlat. De har nått sitt mål och de är jättetacksamma.

Ordnar musikfester

I söndags och under tisdagskvällen ordnade vännerna musikmöten på Factory i Borås. Även i dag, under onsdagskvällen, kommer man att anordna ett nytt möte på Factory i Borås där alla som vill får sjunga eller spela.

– Det är många inom vänkretsen som spelar musik och sjunger så ställde många upp och träffades, berättar Frida. Det spelades musik och hölls tal. Det är en skön känsla att se folk att de ställer upp och kommer. Det är lite positivt i det mörka.

Under onsdagen ska Marcus Millbergs pappa åka ner till Thailand för att ansluta sig till mamman och Marcus kompis Joakim Jönsson, som finns vid Marcus sida.

När transporten till Sverige kan bli av kan ingen säga just nu.

– Så fort han är bättre så vill de ju ha hem honom så fort som möjligt, säger Frida. Men man måste avvakta så att han kan klara flygturen.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER