Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännens stora chock: Skulle aldrig mörda

Beskedet och dödsfallet kom som en total chock för mannens vänner. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Polisen har topsat närmare 1 300 män i Ulricehamnsområdet i jakten på den misstänkte mördaren.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Vännen till den döde misstänkte i Ulricehamnsmordet är kritisk till polisens besked. 

Han kan inte tro det är sant - och känner inte igen sin vän i misstankarna.

– Han skulle aldrig ha gjort något sådant, säger vännen.

Polisen gick på torsdagen ut med att man fått en DNA-träff på en misstänkt gärningsman i Ulricehamnsmordet. DNA:t ska ha hittats på brottsplatsen: Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn – där en en kvinna i 60-årsåldern hittades mördad den 24 oktober i fjol. 

Polisen har topsat närmare 1 300 män i Ulricehamnsområdet i jakten på den misstänkte mördaren. En man i 20-årsåldern kallades i början av veckan av polisen för att lämna DNA-prov, men han dök inte upp. 

Polisen sökte upp honom i hans hem och genomförde topsningen. I väntan på provsvar ska mannen ha avlidit. I går meddelade polisen att den avlidne mannen var misstänkt för mordet. 

Beskedet och dödsfallet kom som en total chock för mannens vänner. En man, som känt den misstänkte i flera år, kan inte tro det är sant. 

– Han skulle aldrig ha gjort något sådant. Jag har aldrig sett honom och slå någon. Det finns inte en chans att han skulle mörda. Det hemskaste är att folk tror så här nu om honom, säger vännen. 

Vännen har fått flera frågor från bekanta om den misstänkte mannen. Han är kritisk till hur så många personer redan fällt sin dom – och till polisens besked. 

– Han skulle aldrig göra något sådant, säger vännen och fortsätter:

– Han är inte med i registret innan. Skulle han bara få för sig att åka till Lassalyckan, sätta sig i skogen och vänta på ett offer? Det är patetiskt. 

 

LÄS MER: DNA-träff i Ulricehamnsmordet

 

Vännen: ”Inte en chans”

Polisen har förutom DNA-träffen gått ut med att det finns vittnesuppgifter och beslag i mordutredningen som man kopplar ihop den nu döde mannen. Vid en husrannsakan hittade polisen flera kläder – en svart sotarmössa, ett par converseskor och en lång parkasjacka – som stämde överens med vittnesuppgifter från Lassalyckans friluftsområde. Vännen har följt utredningen via medierna och är kritisk till uppgifterna – däribland att han aldrig sett sin vän i de kläder som beskrivits i polisens signalement. 

– Signalementet stämmer inte in på honom, menar vännen. 

Vännen umgicks frekvent med den nu misstänkte mannen, men det senaste halvåret har kontakten minskat. Vännerna sågs senast under julhelgen. 

– Det har varit jobbigt för honom på sistone, med massa olika saker. Han hade en del problem, som jag inte vill gå in närmare på, säger vännen, men avfärdar att det skulle vara kopplat till polisens misstankar.