Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vandal körde sönder barnens fotbollsplan

Klubbens träningsplan är totalförstörd efter att en vandal sladdat runt med sin bil på planen.
Foto: Mikael Berglund

Någon eller några körde sönder Ödsmåls IK:s fotbollsplan under helgen.

Det är oklart om planen hinner repareras i höst eller om det måste vänta till våren.

– Man blir bara bestört. Det är fruktansvärt tråkigt och onödigt, säger Jonas Back, barn- och ungdomsansvarig.

Det var under söndagen som Ödsmåls IK gjorde den tråkiga upptäckten. Någon eller några personer hade under natten kört sönder hela träningsplanen med bil.

Jonas Back är barn- och ungdomsansvarig i klubben.

– Man blir bestört över hur någon kan göra detta mot en barn- och ungdomsförening. Dels för den tid det tar att åtgärda planen igen, dels för våra möjligheter att bedriva träning, säger han.

Träningsplanen sönderkörd

Det är drygt 250 personer varav 200 ungdomar som är medlemmar i Ödsmåls IK. Träningsplanen har varit välutnyttjad under säsongen. Men nu är det alltså slut på det.

– Vi har en A-plan och en träningsplan. Och med tanke på att det varit så mycket regn den här hösten så har vi bedrivit i stort sett all träning på träningsplanen i stället för på vår A-plan. Men nu får vi gå till den gamla grusplanen i stället.

Jonas Back, barn- och ungdomsansvarig.
Foto: PRESSBILD

Klubben äger inte planen utan nyttjar den av kommunen. Därmed påverkas föreningen inte ekonomiskt i sig då det blir upp till kommunen att reparera planen, berättar Back.

– Sedan kan det bli så att vi får stå för kostnad för hyra av konstgräs. Reparationsmässigt så åligger det på kommunen att rätta till det.

Föreningen: "Varför?"

Kommunen har nyligen besiktigat planen. Det är däremot oklart om det hinner ske en reparation inom en snar framtid eller om det får vänta till våren.

– Det svåra är att det ligger så sent i höst. Risken är att planen får åtgärdas till våren. Då tappar vi vårens träningstid, säger Jonas Back.

Klubbens Facebook-inlägg

Föreningen har författat ett uppgivet inlägg på Facebook efter händelsen:

"Det är med vrede och besvikelse vi skriver detta inlägg och ber om allmänhetens hjälp! Någon gång mellan lördag och söndag har en eller flera bilar och motorcyklar kört sönder hela vår träningsplan vid Ödsmåls Industriområde. Skador som kommer ta lång tid att åtgärda och tyvärr hindra vår ungdomar att träna. Detta meningslösa illdåd får bara en fråga att rulla runt.. Varför??? VARFÖR???", skriver föreningen i inlägget.