Välkänd affärskvinna åtalas för stämpling

Publicerad
GÖTEBORG. En välkänd affärskvinna i Göteborg åtalades i går för stämpling till grov misshandel.
Kvinnan tros ha anlitat två män för att slå hennes svärson sönder och samman.
När de svek henne ska hon ha vänt sig till Bandidos dåvarande president för hjälp.
Händelsen ska ha skett under oktober-december 2004. Kvinnan, som är i 65-årsåldern, var arg och besviken på sin svärson.
En rättsprocess mellan dem hade kostat henne en miljon, och hon ansåg att svärsonen försökte ta över hennes företag. Dessutom skulle han ha anmält henne till både Skattemyndigheten och Ekobrottsroteln.
Enligt de två män som säger sig ha blivit anlitade av henne ville hon att de skulle misshandla svärsonen rejält. Men männen spelade in ett av mötena. De säger att avsikten var att varna svärsonen och polisanmäla kvinnan.

Nekar till brott

När hon förstod att männen utgjorde ett hot ska hon ha vänt sig till en av sina anställda, som hade ett förhållande med Bandidos dåvarande ledare i Göteborg.
Kort därpå blev männen angripna på ett café i centrala Göteborg.
- X-teamaren sa högt, så att andra gäster hörde, att de var Bandidos och nästa gång de sågs skulle de klippa NN och XX, berättar en av dem i förhör.
Affärskvinnan nekar till brott. Hon medger att det är hennes röst som hörs på bandinspelningen, men säger att hon under vapenhot tvingades läsa upp lappar. Att den anställdas pojkvän var ledare för Bandidos hade hon ingen aning om, säger hon till polisen.

Bedrägeri

I en stort uppslagen intervju i GT i april i år berättade svärsonen om de märkliga turerna och om hur han också känner sig lurad av kvinnans dotter, som han menar har sol-och-vårat honom på miljonbelopp medan de var gifta. Detta påstådda bedrägeri har också polisanmälts.
Jan Sprangers
Jan Sprangers

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER