Våldtog barn – nu får mannen 4 års fängelse

Borås tingsrätt dömer mannen till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn.
Foto: Per Wissing

4 års fängelse blir straffet för den 21-åriga man som nu döms för våldtäkt mot barn.

Detta efter att i april lockat hem tre barn mot löften om tv-spel och hundklappning.

Mannen själv förnekar brott.

21-åringen ska i april i år ha lockat med sig tre barn hem till sin bostad. Mannen och barnen ska ha träffats utomhus och enligt domen ska han ha lockat med sig barnen hem med löfte om att de skulle få spela tv-spel och klappa hans husdjur.

Mannen döms nu till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn, försök till våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och barnpornografibrott. Enligt domen ska mannen bland annat ha fått barnen att titta på porrfilm tillsammans med honom, samtidigt som han onanerat inför barnen. Han ska också, genom hot, ha fått barnen att klä av sig på underkroppen och försökt tvinga dem till att suga på hans penis. Genom hot och våld ska 21-åringen också ha fått barnen att genomföra sexuella handlingar.

Vill överklaga

Mannen själv förnekar brott, och menar att han aldrig ens har träffat barnen.

– Enda från första stund har min klient förnekat brott, och mot den bakgrunden är det naturligtvis tungt med fyra års fängelse, så ung som han är dessutom, säger 21-åringen försvarsadvokat Christer Svedberg som talade med sin klient under måndagseftermiddagen.

Enligt Svedberg vill 21-åringen överklaga domen.

– Vi ska gå igenom den tillsammans, och ta ett beslut om vi ska klaga, säger han.

Borås tingsrätt gick inte på åklagarens linje om att det rörde sig om grov våldtäkt mot barn och försök till grov våldtäkt mot barn, men kammaråklagare Louise Eriksson är ändå nöjd med domen.

Åklagaren avvaktar överklagan

– Jag kan konstatera att domstolen funnit övertygande bevis att det är den tilltalade som lockat med sig barnen, som för dem är okänd sedan tidigare. Men det viktigaste är att barnen fått någon form av upprättelse, även om det är omöjligt att säga vad konsekvenserna blir för dem på lång sikt.

Åklagarsidan avvaktar i nuläget en eventuell överklagan.

– I de centrala delarna delar tingsrätten åklagarens sida, säger Eriksson.