Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Våldtäktsman färgad röd – jagas av polisen

Brottet ska ha skett vid spårvagnshållplatsen vid Frölunda Torg. Bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: Leif Jacobsson

FRÖLUNDA. Polisen söker i nuläget vittnen till ett våldtäktsförsök som ska ha skett i lördags.

Brottet ska ha skett vid spårvagnshållplatsen vid Frölunda Torg runt 06.30-tiden. Den som efterlyses är en röd gärningsman.

– I samband med tumulten sprejade kvinnan gärningsmannen med en röd färg i ansiktet och på kläderna, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Det var vid 06.30-tiden i lördags som en kvinna ska ha blivit överfallen i Västra Frölunda. På måndagen gick polisen ut med en efterlysning, eftersom den misstänkte gärningsmannen fortfarande är på fri fot. Enligt anmälan ska kvinnan ha blivit förföljd och senare överfallen, just intill spårvagnshållplatsen vid Frölunda Torg.

– Kvinnan lyckades efter tumult att fly ifrån gärningsmannen. I samband med tumulten sprejade kvinnan gärningsmannen med en röd färg i ansiktet och på kläderna, säger Christer Fuxborg.

Söker vittnen

Polisen vill nu ha information från eventuella vittnen eller personer som har befunnit sig i området vid den aktuella tidpunkten.

– Polisen söker även personer som kan ha hört talas om eller på annat sätt gjort iakttagelser som kan sättas i samband med överfallet, säger Christer Fuxborg.

De områden som anses vara mest intressanta är området kring spårvagnshållplatsen vid Frölunda Torg, gångbanan vid Närhälsan samt bron över till Topasgatan.