Det var härifrån flickan gick när hon träffade på mannen.
Det var härifrån flickan gick när hon träffade på mannen.

Våldtäktsförsök mot 10-årig flicka i Floda

Publicerad

En 10-årig flicka har utsatts för ett våldtäktsförsök på väg hem från skolan i Floda.

Polisen eftersöker nu tips gällande en skåpbil och en ung man.

– Han har ropat på henne från bilen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Händelsen inträffade vid 14-tiden på måndagen, när en 10-årig flicka var på väg hem från skolan. Hon gick på Enbärsvägen när en man i en skåpbil ropade efter henne.

– Flickan kom fram till mannen. Han höll då fast henne och krävde att hon skulle göra vissa sakar med honom, mot hennes vilja. Exakt vad han sagt vill jag inte säga, men det har sexuella inslag, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Känner inte mannen sedan tidigare

Flickan och mannen är, enligt polisens uppgifter, inte bekanta med varandra. Flickan har inte ådragit sig några fysiska skador.

– Som tur är lyckades hon komma loss och springa därifrån, säger Peter Adlersson.

Polisen söker nu efter mannen, som enligt flickans signalement är 20-25 år gammal och är klädd i en grå tröja med ett speciellt zickzack-mönster. Bilen han färdades i var en vit skåpbil med en cirka tio centimeter bred silverrand längst ner.

Polisen vill ha tips

– Om det är någon som har sett någonting antingen i samband med det här eller tidigare. Om det är någon som har rört sig i närheten. Vi är tacksamma för alla tips. Vi kan avgöra vad som är viktigt och inte, så det är bara att höra av sig, säger Peter Adlersson.

Har det här någon koppling till tidigare, liknande händelser i länet?

– Jag har pratat med utredaren och de har tittat på anmälningar av den här typen och vad vi vet har vi inga fler anmälningar som kan stämma med det här, säger Peter Adlersson.

Hur vanligt är det med den här typen av våldtäktsförsök?

– Det är väl ändå ganska så sällsynt. Det händer ju lite varstans men jag tycker att det är ganska längesen vi hade något sånt här nu. Vi får hoppas att det här var en engångsföreteelse, säger Peter Adlersson.

En förundersökning om försök till våldtäkt mot barn är inledd.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER