Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Polisen anmäler sig själva – efter kondom-missen

Foto: TOMAS LEPRINCE

En minderårig flicka som ska ha blivit våldtagen kallades till polishuset för att hämta den använda kondomen, rapporterar P4 Sjuhärad.

– Det är helt absurt, efter att hon blivit våldtagen ska hämta sin våldtäktsmans sperma, säger flickans pappa till kanalen.

Polisen har nu anmält sig själva till enheten för särskilda utredningar, skriver P4. 

Familjen till den minderåriga flickan fick en kallelse från polisen.

I kallelsen stod att de skulle hämta ut de föremål som polisen hade lagt beslag på under utredningen. 

Bland föremålen fanns bland annat den kondom som förövaren ska ha använt vid våldtäkten, vilket P4 Sjuhärad var först med att rapportera.

– Det är helt absurt, efter att hon blivit våldtagen ska hämta sin våldtäktsmans sperma, säger flickans pappa till P4 Sjuhärad.

Polisområdeschefen i Borås, Tomas Stakeberg Jansson beklagar det som hänt.

– Djupt beklagligt, tekniken och den mänskliga faktorn, säger han till P4 Sjuhärad.

Polisen har också anmält sig själva till enheten för särskilda utredningar då en utredning ska visa om någon begått tjänstefel, skriver P4. 


LÄS MER: Skolpersonal misstänks för fler barnvåldtäkter


”Kom och hämta dina saker”

I Borås Tidning berättar flickans pappa om kallelsen från polisen.

– Den var väldigt formellt uppbyggd. Det var viktigt att man skulle komma och hämta grejerna och det var adresserat till henne. Det var en uppmaning som löd ”kom och hämta dina saker”. Annars skulle man skriva ett brev och förklara varför man inte vill hämta det, säger pappan till BT.

Polisen berättade tidigare under tisdagen att det rör sig om ett misstag.

– Ärendet har varit åklagarlett och åklagaren beslutade att de beslagen som fanns skulle hävas. De här punkterna framgick inte när vi handlade beslaget, utan vi gick bara in och gjorde vår diarieföring i ärendet, säger Jan-Olof Bothin, ansvarig för Boråspolisens godsenhet, till BT.

Bland föremålen som flickan var kallad att hämta hos polisen fanns utöver kondomen också två par trosor, ett lakan, en plastpåse och en soppåse.