En våldsam bilbrand bröt ut vid tretiden natten mot torsdagen i centrala Alingsås. Foto: Hans Gille
En våldsam bilbrand bröt ut vid tretiden natten mot torsdagen i centrala Alingsås. Foto: Hans Gille

Våldsam bilbrand – 17 bilar drabbade

Publicerad

Totalt 17 bilar har skadats i en våldsam brand i centrala Alingås natten mot torsdagen.

– Nio bilar har brunnit upp helt. Rutor till lägenheter i intilliggande bostadshus har spruckit eftersom det var en oerhörd värme från branden, säger Stefan Löfgren, styrkeledare vid Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Räddningstjänsten fick vid tretiden natten mot torsdagen larm om att det brann i en carport i ett bostadsområde i centrala Alingsås. 

– Vi var på plats efter bara några minuter och när vi kom fram visar det sig att det brinner i nio bilar. De är helt övertända och brinner för fullt. Det är fulla lågor upp i himlen och väldigt mycket rökutveckling, säger Stefan Löfgren vid räddningstjänsten.

Ytterligare åtta bilar är skadade av branden.

– De har inte brunnit men har smält och skadats i olika omfattning, säger Stefan Löfgren.

Branden hotade sprida sig

Branden inträffade på en parkeringsplats med skärmtak som tillhör lägenheterna i bostadsområdet.

– Bostadshus och lägenheter hotades första timmen. Det var oerhört varmt så rutor på både första, andra och tredje våningen i husen sprack, berättar Stefan Löfgren.

Även en skola som enligt räddningstjänsten ligger bara sex meter från den övertäckta parkeringen hotades av branden.

– Vinden var gynnsam för oss under släckningen. Den låg på åt rätt håll så skolan klarade sig bra. Det är full verksamhet där i dag, säger Martin Ekdahl, styrkeledare vid Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund. 

Orsaken till branden är ännu oklar. Räddningstjänsten finns vid halv sjutiden på morgonen kvar på platsen.

- Vi har några brandmän kvar för eftersläckning och bevakning, förklarar Stefan Löfgren.

Förundersökning om mordbrand

Polisen har spärrat av området och kommer att göra en teknisk undersökning så snart det har svalnat på platsen. En förundersökning om mordbrand är inledd.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

 

LÄS OCKSÅ: Bilbränder och stenkastning - väktare attackerade

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER