Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Villa totalförstörd efter kraftig brand

En våldsam brand utbröt i en villa i Herrljunga kommun under måndagskvällen. Polisen utreder misstänkt mordbrand.

– En person har hämtats till förhör, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet kom in strax innan 22-tiden på kvällen.

– Villan var övertänd. Det finns spridningsrisk till närliggande fastigheter, uppgav en teamledare på SOS Alarm i inledningsskedet.

På polis, räddningstjänst och ambulans är på plats.

– Det finns ingen missanke om några skadade. Någon på plats har larmat, uppgav teamledaren vidare.

Fyra räddningsfordon var då på plats, varav ytterligare tre kallades till platsen, uppgav SOS Alarm vid 23.20-tiden på kvällen.

Övertänd villa

Enligt SOS Alarm var villan alltså övertänd när räddningstjänsten kom fram till platsen. Det ska då ha förelegat viss spridningsrisk och räddningstjänsten bekämpade elden så att den inte skulle sprida sig till en närliggande byggnad.

Enligt P4 Sjuhärad ska branden dock vara under kontroll. 

– Vi har haft tur med vinden så det finns ingen spridningsrisk. Vi låter villan brinna ned under kontrollerade former, säger räddningschef Christian Hallberg till radiokanalen.

Samtidigt räknar räddningstjänsten med att vara kvar under hela natten. Boende i villan ska ha varit hemma, men lyckades ta sig ut ur byggnaden.

Utreder mordbrand

Det finns en brottsmisstanke, uppger polisen som inte kan redogöra närmare för omständigheterna kring branden. 

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand och platsen kommer att spärras av för teknisk undersökning. En person har även hämtats till förhör för att redogöra kring omständigheterna, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Förhör har hållits under natten, men det är oklart vad som har framkommit i dessa.

– Jag kan inte svara på om brottsmisstankarna har stärkts eller inte. Jag har inte den informationen, säger Göran Carlbom vid 06.30-tiden på tisdagsmorgonen.