Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldsam brand rasade i stuga

En stor styrka från räddningstjänsten har under onsdagskvällen bekämpat en fullt utvecklad brand i en sommarstuga i Taberg.

Det var först om någon person vistades i fastigheten, men enligt polisen tyder det mesta på att den var tom.

Larmet om branden i Taberg i Jönköpings kommun kom vid 21-tiden på onsdagskvällen.

– Räddningstjänsten arbetar för fullt på platsen med att bekämpa branden. Vi ser till att de får de bästa förutsättningar att jobba i fred, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson i Jönköping.

Det är oklart om någon vistades i fastigheten.

– Samtidigt försöker vi utreda vems stugan är och om någon kan ha befunnit sig där när branden startade. Det är ett inte helt okomplicerat arbete. Vi utesluter inte någonting i nuläget. Brandorsaken är också oklar.

Senare på kvällen, vid 22.20-tiden, meddelar dock polisen att man inte har någon misstanke om att någon faktiskt befann sig i stugan när branden startade.

Polisutredning startas

Branden kommer att utredas. Polisen har spärrat av runt området.

– Vi startar på rubriceringen allmänfarlig vårdlöshet för att kunna spärra av och genomföra en teknisk undersökning. Det brinner för fullt, säger Erik Terneborn.

Enligt JP har ett 20-tal brandmän varit på plats under onsdagskvällen. Stugan får brinan ned till grunden.