Kraftig brand i garage. Foto: CHRISTIAN SVENSSON
Kraftig brand i garage. Foto: CHRISTIAN SVENSSON

Våldsam brand – garage brinner ner till grunden

Publicerad

Ett större garage i Falköpings kommun får brinna ner till grunden efter en kraftig brand.

Fastigheter i närheten var till en början hotade.

– Det brinner i ett stort garage. Spridningsrisken är ganska stor tills vi har fått stopp på det hela, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare på räddningstjänsten.

Polisen stängde av en närliggande väg i bägge riktningarna.

Gasolflaskor och veteranbilar togs ut ur byggnaden.

Larmet kom till räddningstjänsten under söndagseftermiddagen, cirka 14.30.

I garaget fanns gasolflaskor, men dessa säkrades av räddningstjänsten.

– Alla gasolflaskor är ute så det ska inte vara någon explosionsrisk, sa Tony Engdahl, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten mellersta Skaraborg.

Stor spridningsrisk

Räddningstjänsten bekämpade branden. Omfattningen beskrevs som stor och det fanns i initialskedet risk för att den skulle spridas. I närheten av garaget finns fastigheter.

– Det brinner i innetaket och vi håller på och sågar upp taket för att komma åt branden, sa Engdahl.

Men vid 16.40-tiden står det klart att spridningsrisken inte längre är aktuell. 

– Just den här byggnaden kommer brinna ner till grunden. Det ser inte ut som att den kommer sprida sig, de löser det, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Ett antal veteranbilar ska också ha tagits ut ur garaget utöver gasolflaskorna, uppger Ulla Brehm, polisens presstalesman i region Väst.

Väg avstängd

Hon fortsätter:

– Utöver att vi stänger vägen så meddelar polispatrull att det är minst en timmes släckning kvar. Vägen kommer vara avstängd i båda riktningarna, säger hon vid 15.40-tiden.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

 

Flera styrkor ur räddningstjänsten var på plats. Även ambulans var på plats.

– Det finns inga personskador, uppger en larm- och ledningsoperatör vid SOS Alarm i Västra Götaland.

Polisen bekräftar den uppgiften.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER