Väktare nedslagen på Migrationsverkets boende

Publicerad

En väktare har blivit nedslagen i samband med ett bråk på ett av Migrationsverkets boenden i Värmland, skriver polisen på sin hemsida.

I samband med bråket ska en kniv ha visats upp.

En misstänkt gärningsman har gripits.

Larmet kom till polisen 17.09 på tisdagen.

Väktaren kallades till platsen i samband med bråket. Men han kunde inte "reda upp situationen" och utlöste sitt överfallslarm. När polisen anlände till platsen låg väktaren nedslagen. Man kunde strax därefter gripa en misstänkt gärningsman.

Ganska många inblandade

Saker på boendet och bilrutor på en intilliggande parkering har slagits sönder i samband med bråket, enligt polisen.

– Det börjar med ett bråk på boendet. Vår uppfattning är att det är ganska många inblandade i det. Då larmas först en väktare. Han inser ganska snabbt att han inte klarar av att hantera situationen själv, berättar Tommy Lindh, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Ungefär samtidigt larmar också anställda efter polis.

– Vi åker dit med tre patruller totalt. En person grips. Vi tror att det är denna person som ligger bakom bråket och att samma person också var den som gav sig på väktaren, berättar Lindh.

Klockan 17.44 grips denna person.

– Han är i nuläget misstänkt för hot och våld mot tjänsteman, berättar Tommy Lindh.

Väktaren behövde, enligt Tommy Lindh, inte föras i väg i ambulans. 

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER