Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vägvalet lägger ner efter valbesvikelsen

Claes Westberg, partiledare för Vägvalet, som nu lägger ner. Foto: ROBIN ARON

Vägvalet åkte ur kommunfullmäktige i Göteborg efter årets val.

Nu lägger partiet ner, meddelar man i ett pressmeddelande.

"Allt har sin tid", skriver de.

År 2010 bildades Vägvalet som ett nytt parti i Göteborg och tog direkt fem mandat i kommunfullmäktige. Fyra år senare plockade man hem lika många sådana.

Årets val blev däremot en stor besvikelse, som tappade röster och blev så pass små att de trillade ur kommunfullmäktige.

– Det är ett misslyckande och olyckligt ur västlänksperspektivet, sa Vägvalets partiledare Claes Westberg.

En valbesvikelse

Han fortsatte:

– Vi hoppades in i det längsta att vi skulle gå över två procent. Men stämningen var inte god. Vi har varit helt slutkörda, vi har jobbat väldigt hårt in i det sista. Jag tycker att vi hade förtjänat bättre.

Han sa också att det var oklart vad som skulle hända med partiet i framtiden.

– Vi vet inte i nuläget. Vi kommer höra oss för kring hur medlemmarna känner och vi kommer lyssna på dem och också lägga fram förslag på hur vi kan göra, sa Claes Westberg.

I årets val var det inte så många göteborgare som valde Vägvalet. Foto: CSABA BENE PERLENBERG

Partiet upphör

Men på onsdagsförmiddagen förklarar han nu tillsammans med Vägvalets grundare Theo Papaioannou och Håkan Andersson att partiet inte längre kommer existera.

"På ett extrainsatt årsmöte den 10 oktober beslutades i enlighet med styrelsens förslag att Vägvalet upphör som parti. Det sker vid slutet av 2018 efter nästan 9 år på den politiska arenan i Göteborg", skriver Vägvalet i pressmeddelandet, och fortsätter:

Allt har sin tid, Vägvalet har gjort sin insats. Den är vi oerhört stolta över. Vi vill tacka alla som röstat på och arbetat för Vägvalet. Utan er hade Vägvalet aldrig överlevt i nästan nio år".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!