Nicklas Hocker var framför allt flickornas favorit under "Idol" 2009. Nu är Nicklas försvunnen från sitt hem sedan i tisdags.. Foto: ANDREAS L ERIKSSON
Nicklas Hocker var framför allt flickornas favorit under "Idol" 2009. Nu är Nicklas försvunnen från sitt hem sedan i tisdags.. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Vägrar ge upp hoppet om försvunne Nicklas

Publicerad

ONSALA. 20-årige Nicklas Hocker har varit försvunnen sedan i tisdags natt.

- Oavsett vad polisen har för teorier så har vi inte gett upp hoppet. Det vägrar vi att göra så länge Nicklas inte är funnen, säger hans moster Marie Hayling.

Nu berättar vännerna och familjen om vem Nicklas Hocker är bortom "Idol"-stämpeln.

- Han är en guldgosse. Skrattar jämt, han vill alla väl. Jag har alltid vetat att oavsett vad, är han där, säger bästa vännen Victor Carlsson.

Det har gått tre år sedan Nicklas Hocker satte idel tonårshjärtan i brand efter sin medverkan i idol. Tre år som han har fyllt med musik och med att resa. Efter att i höstas spenderat tre månader i Australien är han nu tillbaka i sitt Onsala.

- Musiken har alltid varit hans dröm. Han vill plugga musik i USA, ta en bachelor i det och sedan satsa på det. Jag vet att det är något han verkligen vill uppfylla, säger Victor Carlsson.

De har känt varandra sedan barnsben. I vått och torrt har de alltid varit där för varandra och Victor Carlsson har alltid varit Nicklas Hockers största fan.

"Han ringer mig alltid"

- Han ringer alltid mig så fort han har gjort en ny låt. Så kommer jag över och lyssnar på den medan vi dricker öl. Jag har älskat alla hittills, men den sista han spelade för mig var så jävla klockren. En riktigt svängig rocklåt.

Nicklas Hocker har haft gott om spelningar och länge haft uppskattade gig som trubadur på Hamnkrogen. Den senaste tiden har spelningarna dock uteblivit till förmån för textskrivande och jobb på servicestället Vallda Trekant där han gjort alltifrån att stå i kiosken till att hyra ut släp, alltid med ett leende på läpparna. Varje ledig stund har han spelat på sin gitarr.

- Under senaste tiden har han suttit och knåpat med nya låtar, enligt hans mamma. Texterna handlar mycket om känslor och framtidstro, berättar mostern Marie Hayling.

Marie Hayling berättar om den karismatiska och älskvärda person som Nicklas alltid har varit.

"Älskad av alla"

- Han är utåtriktad och charmig - en kille som älskar att ge. Han blir älskad av alla som träffar honom.

En uppfattning som delas av Anders Bagge som satt i Idoljuryn 2009 då Nicklas Hocker var med.

- Han är en riktig glädjespridare, en sådan oerhört go kille och med världens talang. Jag hoppas verkligen att de hittar honom, säger han.

Polisen och organisationen Missing people har arrangerat flera sökningar sedan försvinnandet. Under dagen väntas sökandet att återupptas.

- Vi har sökt med båtar i Kungsbacksfjorden, från luften och haft markpersonal som sökt av strandlinjen och längre inåt land. Men hittills har vi inte funnit några nya spår efter honom, säger Dan Lewstam, vakthavande befäl.

Familjen deltar i sökandet

Familj och vänner har också deltagit i sökandet.

- Jag har varit med och letat i två dygn nu och letat själv under de andra stunderna. Jag försöker tänka på ställen vi har varit på tillsammans, om han kanske kan vara där. Jag kommer aldrig sluta. Inte förrän vi hittar honom, säger Victor Carlsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER