Vägrade släppa av synskadade Denise vid entrén

Foto: Anders Wejrot Kod 031003

GÖTEBORG. Synskadade Denise Cresso, 55, skulle ta färdtjänst till seminariet om tillgänglighet för funktions-hindrade på Svenska mässan. 

- Vi lämnar inte av utanför de entréerna, fick hon till svar när hon skulle beställa resan. 

Ett märkligt regelsystem tycker Denise.

Det var i tisdags klockan 17 som en taxi skulle hämta henne vid hemmet på Prippska tomten i Göteborg för vidare färd till entrén på Gothia towers.

 Hon skulle lyssna till ett seminarium i anslutning till den pågående mässan Leva & Fungera, en mässa för personer med funktionsnedsättning.

 - När jag ringde och skulle beställa bilen fick jag beskedet att de inte stannar direkt utanför någon av entréerna där, utan hänvisade till entrén mot Scandinavium, berättar Denise Cresso. Däremot kunde de släppa av mig någon annanstans i närheten.

Kunde inte boka in hjälp

 - Via färdtjänstens kundkontakt kunde de helt enkelt inte boka in hjälp att lotsa mig fram till en konferensvärdinna, säger hon. Hur skulle jag kunna ta mig fram och sedan försöka hitta en värdinna, jag som inte ser?

Snäll taxichaufför

 Nu löste det sig ändå eftersom en snäll taxichaufför ändå lotsade Denise Cresso in till en konferensvärdinna via entrén till Gothia Towers.

 - Han visste väl inte om vad som gällde, säger Denise Cresso.

 - Vid välbesökta mässor blir det ofta väldigt kaotiskt utanför huvudentrén, säger Emma Qvarfordt, chef för färdtjänstens reseservice. Därför har vi tillsammans med våra entreprenörer kommit överens om att det är mycket bättre att de som ska gå på mässan åker till Mässans gata eller ingången mot Sten Sturegatan.

Felaktigt besked

 - Tyvärr har det blivit så att kunden som skulle till Gothia, så finns det ju ingen annan adress eller alternativ som gäller, säger hon. Då måste man ju faktiskt in där. Den här kunden har väl fått, som jag tycker, ett felaktigt besked. Hon skulle ha fått den hjälpen!