Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägpiraterna tillbaka – försökte stoppa bilist

Ett vårtecken så gott som något - årets första vägpirat har siktats på E6 utanför Uddevalla. Bilden är tagen vid ett liknande tillfälle för ett år sedan.Foto: Robin Aron

Nu har vårens första vägpirat rapporterats på E6 i Västsverige.

Det hände vid Gläborgsmotet i Håby i Bohuslän på tisdagsmiddagen.

– Det är ett vårtecken när de dyker upp, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Det var klockan 12.13 på tisdagen som larmet om den uppdykande vägpiraten kom till polisen. Då hade ett bilburet vittne sen en misstänkt man, med en Mercedes, vid Gläborgsmotet som försökte stoppa bilar.

– Vi har varit där med en patrull men de hittar inget där på E6, säger Fuxborg. Jag vet ju inte om det är några vägpirater.

Det var en förbipasserande bil som observerade hur en man med en utlandsregistrerad Mercedes försökte stoppa bilar uppe på Gläborgsmotet.

– Det är vårtecken när de dyker upp, säger Fuxborg.

Försvann från platsen

Troligtvis var det ingen bilist som stoppade på vägpiratens uppmaning och ingen annan har heller hört av sig om det inträffade.

Vilken väg vägpiraterna tog efter försöket att få stopp på bilar är inte känt eftersom händelsen ägde rum upp på motet och bilen kan ha försvunnit söderut eller norrut på motorvägen.

– Det var en Mercedes men jag vet inte vilken färg eller modell, säger Fuxborg. Men jag vet att den var utlandsregistrerad.

Vägpirater har varit ett stort gissel för trafikanterna, inte bara i Västsverige utan även i andra delar av landet under många år. Vägpiraterna rör sig längs de stora vägarna och byter ofta område när de försöker få stopp på trafikanter genom att påstå att de har problem eller att de vill sälja värdelöst krimskrams.

Trots att polisen lagt ner stort arbete på att få fast vägpirater så är det inte så ofta de åker fast. Men under sommaren 2015 kunde polisen stoppa ett gäng vid Kode utanför Kungälv.