Vägpirater är ett säkert vårtecken. Foto: Mikael BerglundVägpirater är ett säkert vårtecken. Foto: Mikael Berglund
Vägpirater är ett säkert vårtecken.  Foto: Mikael Berglund
Många vägpirater försöker sälja falskt guld. Foto: Kristoffer WikströmMånga vägpirater försöker sälja falskt guld. Foto: Kristoffer Wikström
Många vägpirater försöker sälja falskt guld.  Foto: Kristoffer Wikström
Polisen söker efter en bil av denna modell, en svart Volvo 850. Det är inte bilen på bilden som eftersöks. Foto: WikipediaPolisen söker efter en bil av denna modell, en svart Volvo 850. Det är inte bilen på bilden som eftersöks. Foto: Wikipedia
Polisen söker efter en bil av denna modell, en svart Volvo 850. Det är inte bilen på bilden som eftersöks. Foto: Wikipedia

Vägpirater i svart volvo jagas av polis

Publicerad

Den svarta Volvon hade varningsblinkers på och mannen stannade för att hjälpa till – i stället misshandlades han av de tre misstänkta vägpiraterna.

– Han får ett slag och en spark i magen och det blir så illa att han kräks och får åka till akuten, säger Hans Lipens, polisens presstalesperson i region Väst.

Nu varnar polisen för vägpiraternas framfart – för de slog till mer än en gång.

Under lördagen kom flera larm om vägpirater in till polisen. Det handlar om personer som försöker stanna bilar och sedan försöker lura till sig pengar. Ibland genom att sälja falskt guld, ibland genom sin fingerfärdighet där de först stannar bilister med ursäkten att de behöver hjälp – sedan stjäl de alla värdesaker de kommer åt.

– Under lördagen hade vi fler larm om vägpirater längs med E6. Framför allt är det norrut, från Uddevalla och upp mot norska gränsen, säger polisens presstalesperson.

Under lördagen gick de också till fysiskt angrepp mot en hjälpsam bilist på riksväg 44 i närheten av Lidköping.

– Den här mannen berättar att han ser en svart volvo som står med varningsblinkers på och stannar för att fråga om de behöver hjälp. Istället försöker tre män sälja guld, berättar polisen.

Måste uppsöka sjukhus

Men den hjälpsamme inser då vad som är på väg att hända och väljer att gå tillbaka till sin bil – då går vägpiraterna till attack.

– Den här personen ska ha fått ett slag och sedan en spark i magen när han försökte stänga dörren till sin bil. Det går så illa att han spydde och fick söka hjälp på sjukhus. där träffar vi den här mannen som berättar vad som hänt och sedan skrivs en anmälan om misshandel.

 

LÄS MER: Vägpirater i svart Volvo jagas av polis

 

De tre vägpiraterna ska ha färdats i en svart Volvo 850 enligt anmälaren – och det skulle inte dröja länge innan de slog till igen.

– Senare på kvällen får vi larm om att en bil av samma modell och med tre personer i försöker stoppa bilar i närheten av Grästorp. Fortfarande på riksväg 44, säger polisens presstalesperson.

Polisen manar nu till försiktighet gällande den svarta volvon. Och uppmanar folk att inte stanna.

– De här personerna blir ofta aggressiva, men det är inte så vanligt att de går till fysiskt angrepp. Om man ser den här misstänkta bilen bör man höra av sig till polisen.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER