Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägpirater i svart volvo jagas av polis

Vägpirater är ett säkert vårtecken. Foto: Mikael Berglund
Många vägpirater försöker sälja falskt guld. Foto: Kristoffer Wikström
Polisen söker efter en bil av denna modell, en svart Volvo 850. Det är inte bilen på bilden som eftersöks.Foto: Wikipedia

Den svarta Volvon hade varningsblinkers på och mannen stannade för att hjälpa till – i stället misshandlades han av de tre misstänkta vägpiraterna.

– Han får ett slag och en spark i magen och det blir så illa att han kräks och får åka till akuten, säger Hans Lipens, polisens presstalesperson i region Väst.

Nu varnar polisen för vägpiraternas framfart – för de slog till mer än en gång.

Under lördagen kom flera larm om vägpirater in till polisen. Det handlar om personer som försöker stanna bilar och sedan försöker lura till sig pengar. Ibland genom att sälja falskt guld, ibland genom sin fingerfärdighet där de först stannar bilister med ursäkten att de behöver hjälp – sedan stjäl de alla värdesaker de kommer åt.

– Under lördagen hade vi fler larm om vägpirater längs med E6. Framför allt är det norrut, från Uddevalla och upp mot norska gränsen, säger polisens presstalesperson.

Under lördagen gick de också till fysiskt angrepp mot en hjälpsam bilist på riksväg 44 i närheten av Lidköping.

– Den här mannen berättar att han ser en svart volvo som står med varningsblinkers på och stannar för att fråga om de behöver hjälp. Istället försöker tre män sälja guld, berättar polisen.

Måste uppsöka sjukhus

Men den hjälpsamme inser då vad som är på väg att hända och väljer att gå tillbaka till sin bil – då går vägpiraterna till attack.

– Den här personen ska ha fått ett slag och sedan en spark i magen när han försökte stänga dörren till sin bil. Det går så illa att han spydde och fick söka hjälp på sjukhus. där träffar vi den här mannen som berättar vad som hänt och sedan skrivs en anmälan om misshandel.

 

LÄS MER: Vägpirater i svart Volvo jagas av polis

 

De tre vägpiraterna ska ha färdats i en svart Volvo 850 enligt anmälaren – och det skulle inte dröja länge innan de slog till igen.

– Senare på kvällen får vi larm om att en bil av samma modell och med tre personer i försöker stoppa bilar i närheten av Grästorp. Fortfarande på riksväg 44, säger polisens presstalesperson.

Polisen manar nu till försiktighet gällande den svarta volvon. Och uppmanar folk att inte stanna.

– De här personerna blir ofta aggressiva, men det är inte så vanligt att de går till fysiskt angrepp. Om man ser den här misstänkta bilen bör man höra av sig till polisen.