Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägpiraten slet upp Anne-Maries bildörr

Enligt polisen har man fått in många larm om vägpirater under helgen.Foto: Ludvig Thunman
Här slår polisen under förra året till mot misstänkta vägpirater.Foto: Per Wissing

Anne-Marie, 63, såg hur mannen hoppade ut framför den framförliggande bilen – sedan hände samma sak henne.

Vägpiraten slet sedan upp hennes bildörr och försökte få henne att köpa en guldring. Mitt i rusningstrafiken på E45.

– Det slog slint i huvudet, jag förstår inte att jag stannade, säger hon.

Och flera larm om vägpirater har kommit in till polisen under helgen.

Anne-Marie var på väg att hämta sin make i Säffle när hon skymtade en blankpolerad bil vid vägkanten på E45 norr om Åmål. Sedan såg hon hur en man hoppade ut framför bilen som låg före henne. Bilen körde förbi mannen som genast gjorde samma sak mot henne.

– Jag stannade, jag vet inte varför. Jag blev förbaskad på mig själv direkt, jag har inte tagit upp en liftare på över 30 år, säger hon.

"Var så förbaskad"

Mannen slet upp hennes dörr och började direkt att prata om pengar och bensin.

– Han tryckte upp en guldring i ansiktet på mig, den var säkert en centimeter bred, och tjatade om pengar. Jag var chockad, men jag tror att han var lika chockad för att jag var så förbaskad, säger Anne-Marie.

Hon berättar att hon ändå kände sig relativt säker. Klockan var bara kvart över fem och det var många bilar på vägen – dessutom var det ljust.

– Allt gick så fort. Hade det varit senare på kvällen hade jag blivit väldigt rädd. Nu visste jag att det fanns andra människor i närheten. Men det var väldigt obehagligt, han gav sig inte, säger hon.

Anne-Marie lyckades tillslut stänga bildörren och åka vidare. Hon var chockad och såg samtidigt hur mannen direkt gick på bilen bakom henne.

– Nä jag hämtade min gubbe vågade jag knappt säga vad som hänt, jag skämdes. Jag vet ju att man inte ska stanna. Sen berättade jag ändå, säger hon.

"Flera larm"

Och vägpiraterna har varit mycket aktiva under helgen meddelar polisens presstalesman Jenny Widén.

– Vi har fått in flera larm. Under lördagen främst i området kring Marsstrand. Det är svårt för oss att få fast dessa bedragare, dels för att de ständigt är i rörelse och dels för att brott inte alltid begås, säger hon.

Men polisen inställning till misstänkta personer som står vid vägkanten är klar och tydlig:

– Stanna inte. Och om de erbjuder guld kan du med största sannolikhet vara säker på att det inte handlar om riktigt guld, säger Jenny Widén.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.