Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägarbetaren David, 29, ryter ifrån mot bilisterna

David Hultman efterlyser mer respekt från bilisterna. Foto: Privat
Trots skydd så höll David och hans kollega på att bli påkörda. OBS! Bilden är en arkivbild och har inget med händelsen att göra. Foto: SARA STRANDLUND

Vägarbetaren David Hultman, 29, och hans kolleger var ute för att sätta upp nya vägräcken efter en trafikolycka.

Då höll två av dem på att bli påkörda – trots att det fanns skydd. 

– I onsdags höll jag på att inte komma hem till min familj. Jag har två barn som höll på att bli av med sin pappa. Vi klarade oss med nöd och näppe, säger David som uppmanar bilisterna att visa respekt och hänsyn. 

I onsdags skulle ett vägräcke på riksväg 40 utanför Bollebygd lagas efter en tidigare trafikolycka. 

David Hultman och hans kolleger hade satt upp de sedvanliga skydden och började jobba. 

– Vi placerade upp oss med bilarna i en chikan för att hålla nere hastigheterna. 

En kollega till David skulle ta sig ur sin bil – när en annan bilist körde in i TMA-bilen (en TMA-bil är bil med extra skydd för att dämpa skadan vid en eventuell olycka, reds. anmärkning). David berättar att bilisten missade kollegan med kanske en halvmeter, vilket Borås Tidning först skrivit om.

– I högerfilen körde det en annan bilist som nog blev skärrad av den första olyckan så han väjde till höger och höll på att köra på mig, men jag hann hoppa undan, säger David. 

”Andra olyckan på kort tid”

Han berättar att det inte är första gången något liknande händer och efterlyser mer respekt från bilisterna.

– Det är andra olyckan jag är med om på kort tid. I onsdags höll jag på att inte komma hem till min familj. Jag har två barn som höll på att bli av med sin pappa. Mina andra kolleger har också familjer och barn. 

Han vill öka människors förståelse för att vägen är deras arbetsplats och att de inte vill något annat än att andra ska kunna komma hem säkert.

– Vi står ju inte där för att det är roligt utan för att det är vårat jobb. Det händer dagligen i arbetsområdet att det är höga hastigheter och att de skiter fullständigt i att vi är där på vägen, säger han och fortsätter: 

”Det är respektlöst” 

– Jag vill ju att de ska tänka efter en extra gång. Har vi satt upp skyltar och rekommenderad hastighet så ska de följas. Man brötar ju inte in på andras arbetsplatser bara för att. Det är respektlöst.

Viktor Backlund är platschef på NCC, företaget där David och hans kolleger arbetar, och han håller med om bilden som David har av arbetssituationen. 

– Vi gör allt vi kan göra, men vi kan inte påverka användning av mobiltelefoner i trafiken och det är en stor anledning till att folk är ouppmärksamma, säger han till Borås Tidning.