Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våg av bilinbrott i Sjuhärad – exklusiva bildelar stulna

Så många brott anmäldes i Västsverige 2019
På kort tid har flera bilinbrott anmälts i Sjuhäradsbygden. Arkivbild som inte har något med de aktuella inbrotten att göra.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN
Polisen tror att det är en liga som ligger bakom bilinbrotten.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Den senaste tiden har flera exklusiva bilar utsatts för inbrott i Sjuhäradsbygden.

Enligt polisen finns det mycket som talar för att det rör sig om samma gärningspersoner, rapporterar Borås tidning.

– Det är någon liga som härjar, säger Jörgen Lindén, vid Boråspolisen, till tidningen.

På kort tid har Boråspolisen fått anmälningar om inbrott i flera bilar av exklusivare modell. Vid ett av tillfällena ska tjuvarna tagit med sig både instrumentpanel och växelspak.

I helgen inträffade ytterligare ett bilinbrott – den här gången i Ulricehamn där en BMW av finare modell blev av med ratten och ett par andra delar.

Eftersom samma tillvägagångssätt används vid samtliga inbrott misstänker polisen att det rör sig om en liga som systematiskt stjäl delarna för att sedan sälja dem vidare.

– Det finns en marknad för den här typen av delar, har Johan Ahrne, stationsbefäl vid polisen i Borås, till BT.

”Liknande stölder”

Att ligor siktar in sig på exklusiva bilar är inget nytt enligt polisen, och brotten är svåra att lösa då det sällan finns några spår för att gå vidare med.

– Det brukar gå lite i vågor. Men vi har nyligen hört talas om liknande stölder från andra kommuner. Därför kan man misstänka att det är en liga som är i farten, säger Johan Ahrne till Borås tidning.

Polisen har ännu ingen misstänkt för inbrotten och personer som kan ha gjort iakttagelser uppmanas att kontakta polisen på 114 14 eller lämna information via polisens kontaktformulär på internet.

Nya studien: Våld i nära relation bland unga är ett utbrett problem