Thomas Ravelli, 53, före detta ­fotbollsmålvakt. Foto: Lisa Irvall
Thomas Ravelli, 53, före detta ­fotbollsmålvakt. Foto: Lisa Irvall

Vad önskar du dig i julklapp?

Publicerad

HALLÅ DÄR

Thomas Ravelli, 53, före detta fotbollsmålvakt.

Vad önskar du dig i julklapp?

- Jag tänkte just på det i går, jag var på styrelsemöte och då snackade vi julklappar men jag önskar mig ­ingenting. Jag gör inte det. Allting flyter på och allting är bra. Och julklappar till andra brukar frugan sköta, det slipper jag.

Vad har du i julgranen?

- Det är inte jag som pyntar. Där­emot köper jag julgranen, men pyntningen lämnar jag åt mina barn och min fru, för jag är inte bra på det. Det blir inte som de tycker att det ska vara, så det är lika bra att jag låter bli. Fast jag sätter upp stjärnan, eftersom jag når upp dit.

Har du något extra bra julminne?

- Näe. Det brukar vara fantastiskt trevligt att få träffa syskon och släkt. Det är en av de få gångerna man kan sitta ner och ta det lite lugnt och bara prata med varandra. Det är nästan enda gången man har tid till det, så jag tycker att de flesta jularna har varit fantastiska.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER