Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Höjdpunkterna i Göteborgs nöjesliv

Trettondagskonserter, baldans på GöteborgsOperan, Disney-figurer på skridskor och en väldans massa hundar väntar den stundande veckan i Göteborg.

1. "My Dog" på Svenska Mässan

Den här veckan är det högtidsdagar för alla hundälskare när Nordens största hundmässa, "My Dog", drar i gång den 4 januari. Tävlingar, prylar och massvis med både stora och små hundar fyller mässan ända fram till den 7 januari.

Läs mer: Bajsplockarna ska hålla rent efter 9000 hundar
 

2. Trettonhelgskonsert med Gothenburg Wind Orchestra på Kronhuset

Foto: Peter Knutson

Den 5 och 6 januari firar "Gothenburg Wind Orchestra", GWO, trettondagsafton med de tre sopranerna Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jaqueline Miura i gruppen "Divine". De brukar bjuda på sin egna blandning av opera, operett och populärmusik. Alltihop knyts samman av dirigenten Nazanin Aghakhani som 2010 som första kvinnan någonsin dirigerade Teheran Symphony Orchestra i Iran.

 

LÄS MER: Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva 

 

3. Trettondagskonsert med bal på GöteborgsOperan

Foto: Tilo Stengel

Leonard Bernstein hyllas när GöteborgsOperan bjuder på vinterkonsert med det bästa från Broadway och från den klassiska musikvärlden. Som kvällens värdar får vi se Lars Hjertner och Ingalill Wagelin. Solister är Frida Engström, Marco Stella, Tobias Ahlsell, Micaela Sjöstedt och Anders Wängdahl. Taktpinnen hålls av dirigent Anna-Maria Helsing. Efter själva konserten görs stora scenen om till en enda stor balsal där alla besökare kan få virvla runt på bal. "GöteborgsOperans Wienerkapell och "Stardust Big Swing Band" står för musiken.

4. Trettondagskonsert i Annedalskyrkan

 

Foto: Niklas Lydeen

Nu startar en svensk version av den brittiska tenorensemblen "Tenori" och tillsammans med komikern Anna Bromee bjuder de på ger en helaftonskonsert med hits från tenorvärlden och en hel del humor. På reportoaren står bland annat nummer från "Fantomen på Operan", "Nessun Dorma" stycken ur "Gudfaden.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

5. "Disney on Ice" på Scandinavium

 

Foto: ULF RYD / KVP/EXPR

Den 11, 12 och 13 januari är "Disney On Ice" är tillbaka i Göteborg med fyra nya äventyr på hal is. Det blir karaktärer från "Bilar", Ariel från "Den lilla sjöjungfrun", "Toy Story" och så får alla som älskat "Frost" chansen att nöta Elsa och Anna.