Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vad händer i Göteborg den här veckan?

Foto: SARA STRANDLUND
Foto: RONNY JOHANNESSON
Foto: JONAS TOBIN / JONAS TOBIN GT/EXPRESSEN

Det är snart Halloween och fullt av spökhus, gastar och skrämmande stadsvandringar hela veckan. Men för den som tröttnat på fladdermöss, zombies och spindelnät finns det gott om alternativ. Det blir till exempel tufft att välja vilken scen man ska bege sig till på fredag när Henrik Berggren, Marika Carlsson och Carl Einar Häckner bjuder på underhållning. 

1. Henrik Berggren i Lisebergshallen

Foto: SARA STRANDLUND

På fredag är det dags för Henrik Berggren att återigen ställa sig på scen igen och det gör han här hemma i Göteborg och på Lisebergshallens scen. Under sommaren har han tillsammans med sitt band åkt landet runt och spelat låtar från bland annat det efterlängtade albumet "Wolf´s heart". Nu i höst är han tillbaka med samma uppställning – Theodor Jensen, Mattias Bärjed, Henning Fürst, Nino Keller och Joel Alme.

2. Carl Einar Häckner på Teater Aftonstjärnan


Foto: JONAS TOBIN / JONAS TOBIN GT/EXPRESSEN

På fredag den 27 oktober kan man ta chansen att se Göteborgs egen trollkarl Carl Einar Häckner på Teater Aftonstjärnan på Lindholmen. Det blir naturligtvis en hel del trollerikonster, monologer och dessutom visor.


3. Marika Carlsson på Draken


Foto: RONNY JOHANNESSON

Det finns verkligen en hel del att välja mellan på fredag för då framför även komikern Marika Carlsson sin Standup-föreställningen ”Jag är Gud” på Draken vid Järntorget. Det är en föreställning som med hjälp av humor cirklar kring Marikas egna kristna uppväxt och religionens dubbelmoral.

4. Mando Diao på Trädgår'n

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

På lördag kan man ta sig till Trädgår'n för att se Mando Diao live. Efter en turbulent tid släppte Mando Diao albumet "Good Times" tidigare i år. Nu är det dags för en nordisk turné. Det blir säkert en hel del nya låtar men också de givna hitsen "Strövtåg i hembygden" och "Dance with Somebody".

5. Sator på Pustervik

Foto: LENNART REHNMAN

Sator med Kent Norberg i spetsen firar 30 år och firar det men en enda lång födelsdagsturné: "30 years of being SATOR". Bandet bjussar på sina största hits och ett gäng nya låtar från senaste skivan "Headquake".


LÄS MER: Göteborgs bästa hotell – enligt gästerna själva