Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utan Bert ska Shame World bli Fame World

OPTIMISTER. Handlarna Johan Ålrud och Mats Berggren vid Fame World i Skara tror på framtiden, sedan konkurshotet nu är borta.
SKARA. Det finns en framtid för Fame World - utan Bert Karlsson.
- Vi tror på framtiden, säger de närmaste grannarna i köpstaden utanför Skara.
I går blev det klart att Fame World räddas undan konkurs, genom en ackordsuppgörelse mellan ägarbolaget och de många fordringsägarna. Enligt advokat Mats Berter kommer ackordet att fullföljas så att verksamheten sedan kan fortsätta. För de övriga butikerna i Köpstaden kring Fame World är det förstås goda nyheter. Som för Mats Berggren, som i början av den här månaden tog över den stora godisaffären alldeles bredvid ingången till Fame Worlds omtalade inomhusstrand "Robin Beach". - Just nu har de öppet tre dagar i veckan, och mer lär det bli i påsk och senare i sommar. Får bara Fame Worlds ägare ordning på affärerna finns det ingen anledning att oroa sig, säger han.

Lägre hyror

Johan Ålrud hjälper sin sambo med driften av tre butiker i Köpstaden. - Nu har hyrorna gått ner till en rimlig nivå, och även om det är lugnt på vardagarna än så länge ser vi fram mot turistanstormningen i sommar. I går var inomhusstranden stängd för besökare. Upplevelsecentret var öppet för en enstaka skolklass som skulle komma på eftermiddagen. Fame Factorys lokaler var visserligen öppna, utan någon verksamhet, medan infomaterial från NTF Skaraborg, som var där härom dagen, hängde kvar på väggarna. - Många vill gå in, för att se hur det ser ut. Men nu används det bara till konferenser, säger Mats Berggren.

"Kanonläge"

- Vi har ett kanonläge här med Fame World och Sommarland alldeles bredvid. Förra sommaren var det närmare 400000 besökare i Sommarland, säger Johan Ålrud. Ackordsuppgörelsen mellan Bert Karlssons ägarbolag och fordringsägarna innebär att de stora fordringsägarna får 36 procent av sina fordringar och de mindre 40 procent. - Detta ger ägarna en rimlig chans att driva sin verksamhet vidare, säger advokat Mats Berter. Bert Karlsson har redan tidigare brutit med de övriga ägarna och hoppat av Fame World.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!